Bosnalı kadın için

Güncelleme Tarihi:

Bosnalı kadın için
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:53

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da çatışma alanlarında cinsel şiddet kullanımını önlemeyi amaçlayan 4 günlük dev zirve Oscarlı oyuncu Angelina Jolie (39) ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’in ev sahipliğinde başladı.

Haberin Devamı

140 ülkeden üst düzey delegelerin katıldığı ‘tarihte bir ilk olarak’ tanımlanıyor. Jolie, ExCel Kongre merkezindeki zirvenin basın toplantısında şöyle konuştu: “Buraya gelirken Bosna’ya yaptığımız son ziyarette tanıştığımız kadınlardan, özellikle de tek bir tecavüz kurbanından bahsettik.”

ZİRVE ANGELINA JOLIE İLE BAŞLADI- FOTO GALERİ

UTANIP SÖYLEYEMEMİŞ

“O kadın bizlere, utandığı için henüz oğluna tecavüze uğradığını söyleyemediğini itiraf etmiş ve tecavüzcüsünü sokaklarda özgürce gezerken görünce dünyanın onu terk ettiğini hissettiğini söylemişti. İşte buraya gelirken bunu hatırladık ve kendimize acaba o bu zirve hakkında ne düşünürdü diye sorduk. Bu zirve onun için.”

Bir şeyleri değiştirebilir

BİRLEŞMİŞ Milletler özel delegesi Jolie’ye çatışma bölgelerine yaptığı birçok ziyarette eşlik etmiş olan Dışişleri Bakanı Hague ise “Angelina Jolie’nin çatışma alanlarındaki cinsel şiddete karşı kampanyada aramızda olması gerçekten çok önemli. O büyük bir değişim yaratacak gücü elinde bulunduruyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!