Bosna'da bir Türk terörist şüphesiyle tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Bosnada bir Türk terörist şüphesiyle tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2005 11:19

Bosna Hersek’te biri Türk biri İsveçli ve biri Boşnak üç kişi terörist oldukları şüphesiyle tutuklandı. Şüphelilerin üzarinden silah ve çeşitli patlayıcı maddeler çıktığı belirtildi. Bosna gazeteleri, şüphelilerin bir AB ülkesinin büyükelçiliğine intihar saldırısı düzenleme hazırlığında olabileceğini belirtti.

Bosna Hersek polisi, yaptığı açıklamada, terör şüphesiyle biri Türk diğerleri İsveç ve Bosnalı üç kişiyi terörist oldukları şüphesiyle tutukladığını açıkladı. Şüphelilerin üzerinden silah ve çeşitli patlayıcılar çıktığı belirtildi.
Tutuklanan kişilerin isimleri ile etnik ve dini kimliklerini açıklanmadı. Üç şüphelinin de organize suçlar, savaş suçları ve terörizmden sorumlu Bosna Hersek devlet mahkemesine çıkarıldıkları bildirildi.

İNTİHAR SALDIRISI ŞÜPHESİ

Polis şüphelenilen saldırı konusunda herhangi bir yorum yapmazken Bosna gazeteleri yakalanan kişilerin "Avrupa Birliği’ne üye bir ülkenin büyükelçiliğine yönelik" bir intihar saldırı hazırlığında olabileceğini belirtti.
Öte yandan Uluslararası topluluğun Bosna Hersek’teki yüksek temsilcisi Paddy Ashdown, tutuklamalarla ilgili yaptığı açıklamada olayın ciddi bir mesele olduğunu söyledi. Ashdown, soruşturmanın dış müdahalelere kapalı bir biçimde yürütülmesinin önemli olduğunun altını çizdi.
(SARAYBOSNA/ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!