Bombalardan kaçanları açlık ve soğuk yakalıyor

Güncelleme Tarihi:

Bombalardan kaçanları açlık ve soğuk yakalıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 07:00

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucu can kaybı 8 bin 200’ü çocuk olmak üzere 20 bin 258’e yükselirken, İsrail bombalarından kaçabilenleri ise açlık ve soğuk vuruyor.

Haberin Devamı

Havanın nispeten daha ılımlı olduğu bölgede kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcaklıklar ortalama 8 dereceye düşerken, Gazzeliler derme çatma baraka ve çadırlarında soğuktan korunmak için neredeyse hiçbir imkâna sahip değil. Soğuk havaya eşlik eden yağmurlarla birlikte altyapısı neredeyse tamamen zarar gören Gazze’de bazı bölgelerde çadırları su basıyor.

Bombalardan kaçanları açlık ve soğuk yakalıyor

Uzmanlar Akdeniz üzerinde henüz büyük fırtınaların oluşmadığına dikkat çekerek kışın en kötü günlerinin henüz Gazze’yi vurmadığı uyarısında bulunuyorlar. Gazzeliler ayrıca açlık ve hijyensizlikten kaynaklanan sağlık sorunlarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Birleşmiş Milletler ve Oxfam geçen hafta içinde bölgede akut gıda yetersizliği krizi oluştuğu uyarısını yaparken, dün de UNICEF bölgede 5 yaşın altındaki 335 bin çocuğun yetersiz beslenme kaynaklı hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre bir tuvaleti 220, bir duşu ise ortalama 4500 kişi kullanıyor, özellikle küçük çocuklar arasında on binlerce ishal, üst solunum yolu enfeksiyonları, deri döküntüsü, hepatit, uyuz ve suçiçeği vakası görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!