Bölge ülkeleri Esad’ın geleceği için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Bölge ülkeleri Esad’ın geleceği için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 07:00

ÜRDÜN’ün başkenti Amman’da 12 yıllık iç savaş boyunca iktidarını korumayı başaran Beşar Esad’ın bölgesel lige dönüşü ele alındı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan, Irak ve Mısır dışişleri bakanlarının da katıldığı zirve, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat’ın ikili toplantısıyla başladı. Ardından toplu görüşmelere geçildi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, etkinliğin geçen ay Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen ilk tur müzakerelerin devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

ARAP LİGİ’NE GERİ DÖNECEK Mİ

Bakanlık, katılımcı ülkelerin Suriye hükümeti ile ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Suriye’nin dünya sahnesine olmasa da bölgesel lige dönüş çabaları, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası hızlandı. Bir zamanlar Esad karşıtı silahlı güçleri destekleyen Suudi Arabistan’ın Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, geçen ay Şam’ı ziyaret ederek rejime desteğini göstermişti. Bu ayın 19’unda Suudi Arabistan ev sahipliğinde yapılacak Arap Ligi toplantısında, iç savaş yüzünden dışlanan Suriye’nin üyeliğini geri kazanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!