Boksör Çetin’in katilleri suçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Boksör Çetin’in katilleri suçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 15:38

Geçen yıl öldürülen Hıdır Aksakal’ın katil zanlıları mahkeme tarafından suçlu bulundu. Şimdi herkes mahkemenin ne kadar ceza vereceğini merak ediyor.

Haberin Devamı

Son 20 yıldır İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan ‘Boksör Çetin’ lakaplı iki çocuk babası Hıdır Aksakal (53), geçen yıl eylül ayında öldürüldü. Cinayetle ilgili dün görülen davada, Old Bailey Mahkemesi Yılmaz Coşkun (36) ve Remzi Akgüç’ü (41) cinayetten suçlu buldu. Ancak mahkeme katillerin ne kadar ceza alacağını açıklamadı. Polis, cinayet şüphelisi olarak aranan üçüncü kişi Metin Cüce’nin ise Türkiye’ye kaçmış olabileceğini açıkladı.

KAMERA KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Mahkemede, Aksakal’ı bir kere ağzının içinden olmak kaydıyla dört kez ateş ederek öldüren Coşkun ve Akgüç, aynı zamanda cesede ortadan kaldırmakla da suçladı. Bir hırdavat ve nalmur malzemeleri satan dükkanın kamera kayıtlarını inceleyen mahkeme, zanlıların 17 Ağustos günü cesedi ortadan kaldırmak için cinayetin ardından 230 Sterlin değerinde kürek, balta, mavi renkli ip, el arabası ve iki çift eldiven aldıklarını belirledi. Dükkandan çıkan katiller, cesedi, siyah renk Mercedes ile Hollow Ponds yakınlarındaki bataklığa götürerek buraya gömdü. Cesedin taşındığı otomobil de kamera kayıtlarında bataklığın yakınlarında park halinde görüldü.



SOĞUKKANLILIKLA İŞLENMİŞ

Haberin Devamı

Cinayetin, 2002’de Aksakal’ın, Bülent Giritli cinayetinden aklanmasından dolayı işlendiği düşünülüyor. Mahkemede ayrıca cinayet gecesi tarafların Türklerin yoğun olarak yaşadığı Green Lanes’de bir Türk restoranında, bir kadın yüzünden tartıştıkları ve cinayet mahalline bir taksiyle gittikleri ifade edildi. Cinayeti soruşturan New Scotland Yard Cinayet ve Ağır Suçlar Masası Dedektifi Başmüfettiş Jamie Piscopo, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

KAMERALARI DÜŞÜNMEDİLER

“Hıdır Aksakal cinayeti, soğukkanlılıkla işlenmiş bir infazdır. Epping Ormanı’nın ıssız bir köşesini seçerek işledikleri cinayetin izlerini ortadan kaldırmaya çalışan katiller, çevreden geçen bir kişi olabileceğini, nalburiye ürünleri satan dükkandaki ve ormandaki güvenlik kameralarını hesaba katmadılar. Aleyhlerindeki deliller yeterince güçlüydü. Yakalandıları ve adaletin karşında hesap verdikleri için çok memnunum.”

Boksör Çetin’in katilleri suçlu bulundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!