BM'de, Türk gazeteci için resepsiyon

Güncelleme Tarihi:

BMde, Türk gazeteci için resepsiyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 10:11

BM'ye akretide en kıdemli gazeteci unvanına sahip olan Cumhuriyet Gazetesi New York Temsilcisi Behzat Barış onuruna, BM Gazeteciler Cemiyetinde bir resepsiyon verildi.

BM Gazeteciler Cemiyeti (UNCA) Başkanı Giampaolo Pioli, geçen yılki başkanı J. Tuyet Nguyen ve eski başkanlardan Mesut Haydar, UNCA Başkanlığı da yapan Behzat Barış ile ilgili duygu ve düşüncelerini konuşmalarıyla dile getirdiler.

Tuyet Nguyen, 92 yaşındaki Barış'ın, “her zaman canlı, dinamik ve 70'den fazla takım elbiseye sahip, her zaman giyiminine son derece özen gösteren” bir gazeteci olduğunu belirtti.

Giampaolo Pioli, BM'de uzun yıllar gazetecilik yapan Behzat Barış'a hediye olarak kravat vermek istediklerini ve bir 50 yıl daha kendisini BM'de görmek istediklerini söylerken, Mesut Haydar da BM'ye gazeteci olarak çalışmaya ilk geldiğinde Barış'ın kendisine BM'yi tanıttığını, rehberlik ettiğini anlattı.

Konuşmacılar toplantıya yemek göndererek katkıda bulunan Ali Baba Restoranının sahibi Ali Doğan'a da ayrıca teşekkür ettiler.

Behzat Barış da resepsiyona katılan herkese teşekkür ederek, BM'de 50 yıllık gazetecilik hayatının çok hızlı geçtiğini, BM'ye ilk geldiği 1959 yılını dün gibi hatırladığını söyledi, halka ve hükümetlere bilgi sağlama hizmetinde bulunan gazetecilerin mesleklerini çok sevmeleri gerektiğini belirtti.

Resepsiyona BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un sözcüsü Michelle Montas ve yardımcısı Marie Okabe, BM'ye akredite gazeteciler, BM çalışanları ve Behzat Barış'ın dostları katıldı.

50 yıldan fazla süredir ABD'de yaşayan, uzun yıllar yaptığı AA muhabirliğinin ardından çeşitli basın yayın organlarında çalışan Barış, en son Cumhuriyet Gazetesine geçti. 2005 yılında BM Genel Kurul toplantıları için New York'a gelen ve o zaman Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Behzat Barış'a Anadolu Ajansı'nın onur plaketini de vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!