BM'de Gazze depremi: 'Başarısız olduk'

Güncelleme Tarihi:

BMde Gazze depremi: Başarısız olduk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 12:16

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği New York Ofisi Direktörü Craig Mokhiber, Gazze'de yaşananlar konusunda BM’nin başarısız olduğunu ve görevinden ayrılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği New York Ofisi Direktörü Craig Mokhiber, Volker Turk’e 28 Ekim’de bir mektup yazarak “Bu sizinle BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği New York Ofisi Direktörü olarak son konuşmam” ifadelerini kullandı. Turk'e yazdığı mektupta, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını önlemeye örgütün gücünün yetmediğini ve başarısız olduklarının altını çizerek BM'nin Ruanda'daki Tutsilere, Bosna'daki Müslümanlara, Irak’da Yezidi ve Myanmar'daki Rohingya'ya karşı önceki soykırımları önleyemediğini örnek gösterdi. Mokhiber mektubunda, ‘Filistinlilerin yaşamlarının son kalıntılarının da hızla yok edildiğini’ ifade ederek Gazze'de yaşananları 'soykırım' olarak niteledi. Ofis Direktörü Mokhiber, birkaç gün içinde ofisten ayrılacağını vurguladı.

Haberin Devamı

DERS KİTAPLARINDA OKUTULACAK BİR SOYKIRIM VAKASI

Mokhiber, “Bir kez daha gözlerimizin önünde bir soykırımın yaşandığını görüyoruz ve hizmet ettiğimiz BM, bunu durdurma konusunda güçsüz görünüyor” ifadelerini kullandı. BM yetkilisi, “Bu ders kitaplarında okutulacak şekilde bir soykırım vakası” diyerek ABD, İngiltere ve Batı ülkelerini bu soykırıma destek vermekle suçladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!