BM'de "adam ısırma" skandalı

Güncelleme Tarihi:

BMde adam ısırma skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 00:16

BM'de üst düzey yetkililerinden birinin kızının işe alınması, bir BM çalışanının, güvenlik görevlisini “ısırmasına” neden oldu.

New York Mahkemesine yansıyan olayda, BM Kalkınma Programı (UNDP) çalışanının, BM'de “adam kayırıldığı” iddiasıyla şikayette bulunmak için BM üst düzey yetkililerinden birinin odasına gittiği ve odadan çıkması istendiği sırada bir güvenlik görevlisinin kolunu ısırdığı belirtiliyor.

22 haziranda meydana gelen olayda kolu ısırılan BM güvenlik görevlisi, İtalyan asıllı 35 yaşındaki Nicola Baroncini isimli UNDP çalışanını mahkemeye verdi.

Mahkemenin ilk oturumunun ardından gazetecilere açıklama yapan Baroncini, UNDP'de başka bir iş için başvuruda bulunduğunu, ancak işe UNDP'nin eski üst düzey yetkililerinden ve şu an BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Demokratik Kongo Cumhuriyeti özel temsilcisi olan Alan Doss'un kızının alındığını belirtti.

Doss'un kızının BM'de işe alınması için nüfuzunu kullandığını ileri süren Baroncini, elinde bu durumu ispatlayan ve Doss tarafından yazılmış bir e-posta olduğunu ve bu durumu anlatmak amacıyla amirinin odasına gittiğini, ancak 3 BM güvenlik görevlisinin kendisini dövdüklerini, üzerine biber gazı sıktıklarını ve kendisini savunduğunu ileri sürdü.

UNDP sözcüsü Stephane Dujarric, Doss'un kızının işe alınmasıyla ilgili şu an UNDP içinde bir soruşturma yapılmakta olduğunu belirtmekle yetinirken, BM sözcü yardımcılarından Marie Okabe de BM güvenlik görevlisinin olay sırasında ısırıldığını ve görevlinin hastaneye gittiğini doğruladı, ancak mahkemeye yansıyan bir olayla ilgili daha fazla açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Dava 28 Ekimde Manhattan mahkemesinde görülmeye devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!