BM Özel Temsilcisi Pedersen: Suriye’de tarafların taviz vermesi şart

Güncelleme Tarihi:

BM Özel Temsilcisi Pedersen: Suriye’de tarafların taviz vermesi şart
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2024 07:00

Antalya Diplomasi Forumu’nda düzenlenen ‘Suriye’de istikrara giden yol’ konulu panelin ardından Hürriyet’e konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye’deki savaşın kazananı olmayacağını, bu nedenle tüm tarafların taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Pedersen, şunları söyledi:

HERKES BİRBİRİNE MUHTAÇ

“Benim mesajım oldukça açık: Suriye krizinde herkesin birbirine ihtiyacı var ve taviz vermesi gerekiyor. İşbirliği olmadan bu krizin çözülmesi mümkün değil. Türkiye, İran, Rusya, ABD, Avrupa Birliği ve Arap ülkeleri ile Suriye hükümeti ve muhalefet... Tüm bu unsurların hepsinin masada olması gerekiyor.

BM Özel Temsilcisi Pedersen: Suriye’de tarafların taviz vermesi şart

ELİMDE REÇETE VAR

Rusya’nın, İran’ın, ABD’nin, Türkiye’nin, Esad’ın ve muhalefetin taviz vermesi, böylece adım atılması gerekiyor. Suriye konusunda şimdilik herhangi bir ilerleme yok. Esas mesele, birlikte bir şeyler yapmamız. Şam diğer taraftan bir adım bekliyor, diğer taraf da Şam’dan. Elimde reçete var, ama hastalar dinlemiyor.

Haberin Devamı

Son dört yılda Suriye’deki tarafların pozisyonu çok fazla değişmedi. Ancak bu krizin askeri alanda çözülemeyeceğini ve savaşın kazanılamayacağını tüm aktörlerin anladığını düşünüyorum. Mesele artık savaşı kazanmak değil barışı kazanmak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!