Blues kralı sustu

Güncelleme Tarihi:

Blues kralı sustu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 00:09

15 Grammy ödüllü gitar virtüözü, ‘Lucille’, ’Rock Me Baby’ gibi unutulmaz parçaların bestecisi B.B. King, tedavi gördüğü hastanede son nefesini verdi.

Haberin Devamı

Blues müziğin kralı olarak anılan ABD’li şarkıcı, gitarist ve söz yazarı B.B. King 89 yaşında Las Vegas’ta hayatını kaybetti. King, geçtiğimiz günlerde diyabetle ilgili rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. 1925 Mississippi doğumlu ve asıl adı Riley B. King olan ünlü müzisyenin en bilinen parçaları ‘The Thrill is Gone’, ‘Lucille’, ‘Sweet Black Angel’ ve ‘Rock Me Baby’ olmuştu.

3’ÜNCÜ BÜYÜK GİTARİST

15 Grammy ödüllü King, 2011 yılında, Rolling Stone dergisinin yaptığı tüm zamanların en büyük 100 gitaristi sıralamasında Jimi Hendrix ve Duane Allman’ın ardından üçüncü sırada yer almıştı. B.B. King, ekim ayında Chicago’daki bir konserde fenalaşmasına kadar turnelerini sürdürmüştü. Efsane ismin ölüm haberini alan pek çok sanatçı, sosyal medya aracılığıyla taziyelerini paylaştı.

Haberin Devamı

‘BİR NOTASI YETERDİ’

ABD’li gitarist Lenny Kravitz, Twitter hesabından “BB, herkes binlerce nota çalabilir fakat senin birinde söylediğini söyleyemez” mesajını paylaştı. Kanadalı ünlü müzsiyen Bryan Adams da “Huzur içinde yat B.B. King. En iyi blues gitarcılarından birisi, belki de en iyisi. Bir notayla pek çok kişiden daha fazlasını yapabilirdi” diye yazdı.

BİR YILDA 300 KONSER

B.B. King, Amerikalı siyahların müziği olarak bilinen blues’u beyazların ve uluslararası dinleyicinin dikkatine getiren isim oldu. San Francisco’daki meşhur Fillmore West’te 1968’de sahne almaya davet edilen King, bir yıl sonra İngiliz rock grubu Rolling Stones’un ABD’de verdiği 18 konserin açılışında yer aldı. İrlandalı müzik grubu U2 ile birlikte çıkardığı ‘When Love Comes to Town’ adlı bir parçası bulunan King, 2000 yılında da Eric Clapton ile ‘Riding With The King’ adlı bir albüme imza attı. Çok sayıda konser vermesiyle tanınan blues efsanesinin bir yılda 300 konseri geçtiği oldu.

İLK GİTARINA, YANGINDAKİ KADININ ADINI VERDİ

YOKSUL bir çiftçi ailede dünyaya gelen B.B. King, 12 yaşında bir tarla sahibinin kendisine hediye ettiği gitarla müziğe başladı. King, gitarına ‘Lucille’ adını verdi. Bunun sebebi de King’in 1949’da Arkansas’ta bir dans salonunda verdiği konserde çıkan yangındı. Konser sırasında Lucille adındaki bir kadın için kavgaya tutuşan iki erkek, gösteri için ateşe verilmiş bir varilin devrilmesine ve salonun yanmasına sebep olmuştu. Salon boşaltılırken, B.B. King önce dışarı çıkmış ancak daha sonra Gibson marka 30 dolarlık gitarını kurtarmak için yanan binaya geri dönmüştü. Hayatını riske atarak gitarını kurtaran King, gitarını her zaman yakınında tutmasını kendisine hatırlatması için ona Lucille adını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!