Blinken: Kudüs’te yeniden ABD Konsolosluğu açılacak

Güncelleme Tarihi:

Blinken: Kudüs’te yeniden ABD Konsolosluğu açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 07:00

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Filistin haber ajansı Wafa’nın haberine göre Abbas, ABD yönetiminin bölgede şu an yaşananlara sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD’nin eylemlerle harekete geçmesi gerektiğini belirten Abbas, İsrail’in özellikle Kudüs’te tek taraflı tutumunu sürdürdüğünü ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya saldırdığını kaydetti. Abbas ayrıca, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün ABD terör listesinden kaldırılması ve Doğu Kudüs’te ABD Konsolosluğunun yeniden açılması gerektiğini ifade etti.

TARİHİ BELLİ DEĞİL

Filistin yönetiminin açıklamasına göre Blinken ise görüşmede Biden yönetiminin iki devletli çözüme olan bağlılığını yineledi. Kudüs’te ABD konsolosluğunun yeniden açılacağını belirten Blinken, Başkan Biden’ın bölgeyi ziyareti öncesinde bir heyetin gelerek bu konuları ele alacağını bildirdi. Trump döneminde ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasıyla Filistinlilere de hizmet veren konsolosluk kapanmıştı. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price da basın brifinginde bu bilgiyi doğruladı ancak açılış tarihi konusunda bilgi vermedi.

BAKMADAN GEÇME!