Blair, özgürlükleri kısıtlayan yasayı savundu

Güncelleme Tarihi:

Blair, özgürlükleri kısıtlayan yasayı savundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2005 11:22

İngiltere Başbakanı Tony Blair, parlamentodan güçlükle geçirdiği yeni terörle mücadele yasasını savunurken, bu yasanın özgürlükleri çiğnediğini belirten kesimlere, ”En büyük özgürlük toplumun terörden korunmasıdır” dedi.

Haberin Devamı

Parlamentoda dün görüşülen ve 233'e karşı 309 oyla kabul edilen yasa, terör zanlılarının yargılanmaksızın ev hapsine mahkum edilebilmesine, telefon görüşmeleri, internet yazışmaları ve başkalarıyla bir araya gelmesinin sınırlanmasına olanak tanıyor.
  
Daily Telegraph gazetesine makale yazan Blair, pazartesi günü parlamentoda bir kez daha ele alınacak ve daha sonra onaylanmak üzere Lordlar Kamarası'na gönderilecek yasayı savundu.
  
Kamuoyunu terörden korumanın hükümetlerin en öncelikli görevi olduğunu vurgulayan Blair, bunun bazı kişilerin özgürlüklerinden de önemli olduğunu kaydetti.
  
Parlamentoda dün oylanan ve Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti'nin yanı sıra 32 İşçi Partili milletvekilinin karşı oy kullandığı terörle mücadele yasasıyla, yürürlükteki yasanın tartışmalı hükümlerinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!