Blackwater firması hakkında inceleme başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Blackwater firması hakkında inceleme başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 14:52

17 Irak’lı sivili öldürmekle suçlanan ve haklarında soruşturma açılan ABD şirketi Blackwater’ın başı dertten kurtulmuyor.

Haberin Devamı

New York Times Gazetesi'nin bekçi köpeğinin Blackwater elemanları tarafından öldürülmesi firmayı zor durumda bıraktı. New York Times Gazetesi'nin Bağdat bürosu yetkilileri, "Hentish isimli köpeklerinin geçen hafta, kendilerine meydan savaşı başlatan, Blackwater şirketine bağlı özel güvenlikçiler tarafından öldürüldüğü" iddiasıyla firmadan şikayetçi oldu. Bağdat’ta bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından olay incelemeye alındı.

İT DALAŞINI AYIRMAK İÇİN VURDULAR
Olay kıdemli bir Amerikalı diplomatın geçen hafta New York Times gazetesinin Bağdat bürosunu ziyareti öncesinde meydana geldi. Diplomat ve beraberindeki heyeti korumakla görevli Blackwater özel Güvenlik şirketi korumaları, ziyaret öncesi gazetenin binasına gelerek güvenlik gerekçesi ile binada bomba araması yapmak istediler. Bu sırada Blackwater güvenlik şirketine bağlı K?9 köpekleri de binaya getirildi. New York Times gazetesinin köpeği Hentish, Blackwater’un bomba uzmanı bir köpeğiyle dalaşınca, özel güvenlik ekipleri tarafından vurularak öldürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Blackwater firması sözcüsü Anny Tyrell, New York Times gazetesinin Bağdat bürosundaki köpeğin, şirketlerine bağlı görevli bir K-9 bomba uzmanı köpeğe saldırdığını, firmaya bağlı görevli özel güvenlikçilerin köpeklerin kavgasını ayırmak için araya girdiklerini ancak köpeklerin kavgasını ayıramayınca, hem kendi güvenlikleri hem de firmaya bağlı bomba uzmanı köpeklerinin canını kurtarmak amacıyla silah kullanmaya mecbur kaldıklarını belirterek, New York Times’ın köpeğini öldürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Blackwater özel güvenlik firması hakkında, geçtiğimiz Eylül ayında 17 sivil Iraklı'yı öldürdükleri iddiası ile soruşturma başlatılmış, olay ilk olarak New York Times gazetesi tarafından yazılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!