Blackwater çalışanları, CIA operasyonlarına katılmış

Güncelleme Tarihi:

Blackwater çalışanları, CIA operasyonlarına katılmış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 09:27

ABD'li özel güvenlik şirketi Blackwater için çalışan güvenlik görevlilerinin, Irak ve Afganistan'daki CIA operasyonlarına katıldıkları belirtildi.

Haberin Devamı

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, Blackwater çalışanı özel güvenlikçiler, Irak'ta isyanın yükseldiÄŸi 2004-2006 yılları arasında düzenli olarak baskınlarda yer aldı.      Â

Haberde, ayrıca eski bir Blackwater çalışanının, gözaltına alınan zanlıların nakledilmeleri sırasında CIA uçuşlarında güvenliğin sağlanmasına yardımcı oldukları sözlerine yer verildi.

Amerikan istihbarat örgütü CIA Sözcüsü George Little ise bu haberi doğrulayamayacağını söyledi, ancak çeşitli istihbarat operasyonlarında bu güvenlikçileri kullanmalarını savundu.

Little, Blackwater'ın diğer firmalar gibi Amerikan yasalarının izin verdiği ölçüde işlerini yaptığını, firma kurmaylarının sorumluluğu üstlenme ve karar alma yetkisinde olduklarını kaydetti.

Merkezi North Carolina'da bulunan Blackwater firması, Eylül 2007'de Bağdat'ta kendisi için çalışan güvenlik görevlilerinin 17 sivili öldürmesi dahil bir dizi olayın ardından adını Xe Hizmetleri olarak değiştirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!