Bizimkiler de buralardan

Güncelleme Tarihi:

Bizimkiler de buralardan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 01:12

YUNANİSTAN Başbakanı Çipras’ın Kırklareli’nin Babaeski ilçesinden göçen Rum bir ailenin torunu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Çipras bunu, dört yıl önce İpsala sınır kapısında birlikte silahsızlandırma eylemi düzenledikleri Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) yöneticilerine söylemiş. Çipras’ın partisi SYRİZA ve ÖDP ilişkisinin yıllar öncesine dayandığını hatırlatan ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş 2010 yılında birlikte silahsızlanma eksenli bir kampanyaya imza attıklarını ifade etti. Türk ve Yunan askerlerinin nöbet tuttuğu sınırda buluşup, Çipras ve ekibini Türkiye tarafına aldıklarını ifade eden Taş, Edirne’de bir basın toplantısı yaptıktan sonra birlikte yemek yediklerini anlattı. Yemeğin ayrıntıları ise eski ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu’ndan geldi. Kozanoğlu Hürriyet’e şunları söyledi:

“Alper’le Çipras Meriç Nehri üzerinde bir basın açıklaması yaptılar. Ardından bir ciğerciye gittik. Aynı masadaydık. Muhabbet ederken ciğer yemediğini anlatırken ‘Bizimkiler de buralardan’ dedi. İngilizce konuşuyorduk. Ama yer ismini Yunanca söyledi. Türkçe bilen arkadaşlar bunu Babaeski olarak çevirdiler.”
Hürriyet’in Yunanistan’da ulaştığı aile üyeleri ise Çipras’ın babası Pavlos’un ailesinin ülkenin batısındaki Arta’nın bir köyünden olduğunu belirtti. Çipras’ın anne tarafı ise göçmenlerin yerleştiği Kavala bölgesinden.

BİZE ‘MERHABA KARDAŞ’ DER

Ertesi gün Syriza’nın da ÖDP’yi Kırkağaç’ta ağırladığını anlatan Kozanoğlu “Bizimle İngilizce konuşuyor ama bizi gördüğünde genelde Türkçe ‘Merhaba Kardaş’ diye hitap eder” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!