Bizi önce Allah koruyor sonra Türkler

Güncelleme Tarihi:

Bizi önce Allah koruyor sonra Türkler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 01:05

Esad rejimi yeni hedef olarak Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib vilayetini gösterirken İngiliz Reuters ajansı bölgenin nabzını tutan bir haber yayınladı. Reuters’a konuşan bir Suriyeli “Bizi önce Allah koruyor, sonra da Türkler” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, Rusya ve İran ile yaptığı anlaşma çerçevesinde çatışmasızlık alanı ilan edilen Suriye’nin İdlib bölgesinde 12 askeri gözlem noktası kurdu. Bu sayede İdlib’e yönelik saldırılar azalırken yerinden yurdundan olan bölge sakinleri de köylerine, evlerine dönme fırsatı buldu. Suriye’nin güneyindeki Kuneytra ve Dera’da kontrolü sağlayan Esad rejimi, son dönemde kuzeydeki İdlib’i yeni hedef gösteren açıklamalar yaptı. Rus yetkililer de İdlib’e de sıranın geleceği yolunda açıklamalarıyla dikkat çekti.

İngiliz Reuters ajansı dün İdlib’i konu alan bir haberi abonelerine servis etti. Buna göre İdlib kentinin 40 km güneyindeki Surman köyü, ocak ayındaki rejim saldırıları yüzünden neredeyse tamamen boşaldı. Ancak Türk askerinin Surman’daki tahıl siloları bölgesinde gözlem noktası kurmasının ardından bir kısmı evlerine geri döndü.

Haberin Devamı

ENDİŞELİ HAVA
Reuters’a konuşan köy sakinlerinden 33 yaşındaki Muhammed el Yusuf, “Koruma önce Allah’tan gelir, sonra da Türkler” yorumunda bulundu. Türk askerinin varlığının kısmi güvence sağladığını belirten El Yusuf, “Ancak rejimin saldırmayacağına dair güvence olmadığından burada sürekli bir endişe hakim” diye konuştu.

Bizi önce Allah koruyor sonra Türkler
Astana süreci çerçevesinde Suriye’nin İdlib vilayetinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri, 12 gözlem noktasından birini Surman köyündeki silo bölgesine kurdu.

YENİ GÖÇ DALGASI MI
Birleşmiş Milletler, İdlib’e bir saldırı olursa 2.5 milyon kişinin Türkiye’ye doğru harekete geçerek büyük bir göç dalgasının tetiklenebileceği uyarısında bulunuyor. Surman köyünü terk etmiş birçok kişi halihazırda bölgedeki zeytinlikler ve incir bahçelerine kurdukları çadırlarda yaşıyor. Ekonomi durma noktasında. Yusuf, “İnsanlar göç etmek zorunda kalırsak diye ellerindeki parayı tutmak istiyor” diye anlatıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib’e saldırı olursa Astana sürecinin çökeceği uyarısına işaret eden Reuters, Surman halkının da kaderlerinin uluslararası diplomasiye bağlı olduğunu bildiklerini aktardı. Fabrika sahibi Halid Daimes (33), “Gelecek haftalardaki konferansları bekliyoruz. Sadece Türklerden bir garanti gelirse kendimizi rahatlamış hissederiz. Türkleri, köy meydanında görmeyi umuyorum” diyor. 

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!