Bitsin bu ‘milli kimlik’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

Bitsin bu ‘milli kimlik’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin yerel seçimler öncesinde sağcı seçmene göz kırpmak için başlattığı “milli kimlik” tartışmaları geniş tepki çekiyor.

Haberin Devamı

Dün ülkenin en büyük gazetelerinden Liberation’a ilan veren siyasetçi, sanatçı, aydın ve insan hakları mücadelesi veren dernek temsilcileri, “Durdurun bu tartışmayı Sayın Cumhurbaşkanı” diyerek ülkeyi müslüman göçmenler ve gerçek Fransızlar diye ikiye bölen tartışmaya son verilmesini istediler.
SOS Rasisizm Derneği tarafından hazırlanan imza metninde, 2 Kasım’da başlatılan tartışmalar boyunca göçmenler ve milli kimlik tanımlarının bir arada kullanılmasının ve birinin, diğerinin karşıtı gibi sunulmasının rahatsızlık yarattığı vurgulandı.

Martine Aubry’den Isabelle Adjani’ye

İlk imzayı atanlar arasında SOS Rasisizm Derneği’nin Başkanı Dominique SOPO’nun yanısıra tanınmış pek çok siyasetçi, aydın ve sanatçı yer alıyor. Eski Başbakanlar Lionel Jospin, Laurent Fabius, Sosyalist Parti Genel Sekreteri Martine Aubry, Fransız Komünist Partisi Başkanı Marie-George Buffet, Yeşiller Partisi Genel Sekreteri Cecile Duflot, sanatçılar Isabelle Adjani, Pierre Arditi, Josiane Balasko, Benabar, Cali, Jane Birkin, Ffilozof Bernard-Henri Levy bildiriye imza attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!