Bir ayda ikinci kez

Güncelleme Tarihi:

Bir ayda ikinci kez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 01:29

Iraklı Tümgeneral el Hamdani, terör örgütü IŞİD’in işgal altında tuttuğu Irak’ın Musul kentine atadığı son vali Ebu Taluut’un hava saldırısında öldüğünü açıkladı. Taluut böylece öldürüldüğü açıklanan bir ayda ikinci Musul valisi oldu.

Haberin Devamı

IRAK güvenlik güçlerine göre terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’a vali olarak atadığı Ebu Taluut olarak bilinen Hasan Hasan Said El-Cabouri önceki gün koalisyon hava saldırısında öldü. Amerikan yayın kuruluşu CNN böylece IŞİD’in son bir ayda kente atadığı ikinci valinin de ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarında öldürüldüğünü kaydetti. Daha önce bu ayın başında IŞİD’in vali olarak atadığı Rıdvan Talib el Hamduni ABD yetkililerine göre hava saldırısında ölmüştü. CNN, son valinin 25 günden daha az görev yaptığına dikkat çekti. Irak polis güçlerinde görevli Tümgeneral Vathek el Hamdani, Ebu Taluut’un Musul’un 29 kilometre güneyindeki Kayyara köyünde öldürüldüğünü açıkladı.

KOALİSYON VURDU

Haberin Devamı

CNN ayrıca, ABD Savunma Bakanlığı’nın Musul kentini ocak ayından itibaren geri almak üzere bir stratejiye sahip olduğunu bildirdi. Musul 10 Haziranın’da IŞİD’in eline geçmişti. Bu arada Birleşik Ortak Görev Gücü dün ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak ve Suriye’deki IŞİD mevzilerine 31 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Bu saldırıların 15’i Irak, 16’sı Suriye’deki hedeflere yönelik oldu. Suriye’deki saldırılar örgütün kuşattığı Kobani çevresindeki IŞİD unsurlarını hedef aldı. Irak’ta Sincar, Musul, Kerkük ve Tel Afer çevresi vuruldu.

RAMADİ’DE ÇATIŞMA

Irak’ın batısındaki Enbar vilayetinde ordu ile IŞİD arasındaki çatışmalar önceki geceden bu yana devam ediyor. Enbar Operasyon Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım el-Muhammedi dün Enbar vilayetinin merkezindeki Ramadi’nin çeşitli bölgelerinde silahlı aşiret mensuplarının desteklediği güvenlik güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalarda 10 militanın öldürüldüğünü belirtti.

WP: IŞİD’in devlet vaadi darbe aldı

Amerikan gazetesi Washington Post (WP), IŞİD’in övündüğü devlet oluşturma faaliyetinin, denetimindeki topraklarda hayat şartlarının kötüleşmesiyle dağılıyor göründüğünü yazdı. Gazeteye göre bu durum grubun enerjisinin çoğunu savaş ve katı kuralları uygulamaya harcamasından kaynaklanıyor. Hizmetler çökerken, fiyatlar fırlıyor. Musul’da su klor arzı tükendiği için içilemez hale geldi. Hepatit yaygınlaşıyor. Un bulmak da zorlaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!