Bir aile yok oldu

Güncelleme Tarihi:

Bir aile yok oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2006 00:00

ABD’nin Irak’a yönelik müdahalesi Saddam Hüseyin’in ailesini paramparça etti. Oğulları Uday ve Kusay’ın Musul’da bir operasyonda öldürülmesinin ardından kızları Ürdün’de, karısı ise Katar’da yaşıyor.

WASHINGTON Yönetimi’nin kitle imha silahı bulunduğunu bahane ederek Irak’ı işgal edip Saddam Hüseyin’i devirmesi ailesini de darmadağın etti.

Oğulları öldürüldü

Saddam’ın oğulları Uday ve Kusay ile 14 yaşındaki torunu Mustafa, 22 Temmuz 2003 tarihinde Musul’da düzenlenen bir baskında ölü olarak ele geçirildi. Baba Saddam yakalanmadan gerçekleşen operasyondan sonra oğulların cesetlerinin görüntüleri yayınlanarak Saddam’ın sonunun da yakın olduğu mesajı verildi.

Anne Katar’da

Saddam’ın bir numaralı eşi olduğu söylenen Sacide Hayrullah Tulfah, ABD’nin Irak’a yönelik harekatının ardından Katar’a kaçtı. Irak yönetimi terörizme maddi destek verdiği gerekçesiyle arıyor.

Kızları Ürdün’de

Saddam’ın kocalarını öldürttüğü kızları Raghad ve Rana Saddam Hüseyin, dokuz çocuklarıyla birlikte Ürdün Kraliyet ailesinin özel konuğu olarak bu ülkeye sığındı.

Damatlarını öldürttü

Saddam, Ürdün’e sığındıktan sonra ülkeye geri dönen damatları Tümgeneral Kamel el-Macid ve Saddam Kamil el-Mecid’i 1996 yılında öldürtmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!