Bikiniyle dolaşmak yasak: Cezası 500 Euro

Güncelleme Tarihi:

Bikiniyle dolaşmak yasak: Cezası 500 Euro
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2022 07:00

İtalya’nın ünlü turistik kasabası Sorrento’da, plajlar dışında bikinili ve üstsüz dolaşmak yasaklandı. Kurala uymayan turistlere 500 Euro para cezası verilecek.

Haberin Devamı

İtalya’nın Campania bölgesine bağlı Napoli kentinde yer alan Sorrento’da sokaklarda bikinili ve üstsüz dolaşmak yasaklandı. Sorrento Belediye Başkanı Massimo Coppola, durumun yerel halkı rahatsız ettiğini belirterek, kurala uymayan turistlerin 500 Euro’ya (8700 TL) kadar para cezasına çarptırılacağını bildirdi.

‘KENTİN İMAJINI ZEDELİYOR’

Sorrento’nun yakın zamanda ‘insanların çoğunluğu tarafından kabul edilen birlikte yaşam kurallarına aykırı davranışlara’ tanık olduğunu belirten Coppola şunları söyledi: “Bu durumun devam etmesi, yerleşik nüfusta ve ziyaretçiler arasında rahatsızlık ve huzursuzluk yaratmanın yanı sıra, Sorrento’nun imajı ve turizm için kötü sonuçlarıyla birlikte kasabamızın yaşam kalitesi hakkında olumsuz bir yargıya yol açabilir.”

ZABITALAR DEVRİYE GEZECEK

Sorrento’daki zabıta memurlarının ise insanların üstsüz veya bikinileri ile yürümediğinden emin olmak için sokaklarda devriye gezeceği belirtildi. Karar kent sakinlerini ikiye böldü. Bölge halkının bir bölümü karara karşı çıkarken, bir bölümü de kararı savundu. Sorrento’nun uygulamaya koyduğu yasağın bir benzeri de İspanya’nın Marbella kentinde var. Plaj dışında bikinili ve üstsüz gezenlere 100 Euro ceza kesiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!