Biden’a Hawaii eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Biden’a Hawaii eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 07:00

ABD’nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’ndaki orman yangınları nedeniyle can kaybı 99’a yükselirken, tatilini bölmeyen Başkan Biden’ın konuyla ilgili sorulara “Yorum yok” demesi tepki çekti.

Haberin Devamı

Hawaii’nin Mauri Adası’nı vuran ve tarihin en büyük doğa felaketlerinden biri olarak kabul edilen yangınlar yaklaşık 1 haftadır ABD gündemini meşgul ederken, önceki hafta eşi Jill Biden ile birlikte Delaware’daki yazlık evlerinde tatil yapan ABD Başkanı Joe Biden’ın tatilini bölmedi. Pazar günü Rehoboth plajında güneşlenirken görüntülenen Biden, plajdan ayrılıken Hawaii yangınları hakkında soru soran bir muhabire “Yorum yok” yanıtını verdi. Birkaç saat sonra bisiklet sürerken görülen Biden, Mauri’deki durumun ikinci kez sorulması üzerine “Bakıyoruz” demekle yetindi.

AÇIKLAMA YAPTI

Biden’ın tavrına ABD’deki birçok siyasi büyük tepki gösterdi. Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Wesley Hunt, “Hawaii ABD’nin bir parçası değil mi? Nasıl olur da Başkan’ın söyleyecek bir şeyi olmaz. Milyonlarca Amerikalının karşı karşıya olduğu mücadeleden fazla zamanını güneş kremi sürmek için harcayan bir lider tarafından yönetilen bir milletiz” sözleriyle Biden’ı eleştirirken, Kongre üyesi Bob Good ise Biden’ın güneşlendiği bir fotoğrafı, “Hawaii’deki Amerikalılar sevdiklerini ve evlerini kaybederken, Joe Biden tatil yapıyor” notuyla paylaştı. Peş peşe gelen tepkilerin ardından Biden, “Mümkün olan en kısa sürede eşim Jill ile Hawaii’yi ziyaret edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Biden’a Hawaii eleştirisi

CAN KAYBI 99’A YÜKSELDİ

Hawaii’nin Mauri Adası’ndaki yangında can kaybı 99’a yükseldi. Hawaii Valisi Josh Green, kadavra köpekleri eşliğinde yapılacak aramalar sonrasında bu sayının çok daha yükselebileceğini belirtirken, kayıpların sayısının ise 1300 civarında olduğu açıklandı. Emniyet güçleri, akrabaları kaybolan kişilere DNA örneği vermek üzere hastanelere gitme çağrısı yaptı. Yangının tam bilançosunun 10 gün içinde anlaşılacağı belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!