Biden: Rusya savaşı kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Biden: Rusya savaşı kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2023 07:00

Rusya’nın nükleer silah kullanmasını beklemediğini söyleyen ABD Başkanı, ‘Putin savaşı çoktan kaybetti, kazanma ihtimali yok’ dedi.

Haberin Devamı

NATO Liderler Zirvesi sonrası ülkesine dönmeden önce İttifak’ın en yeni üyesi Finlandiya’ya giden ABD Başkanı Joe Biden, Rusya sınırına sadece 2 saat sürüş mesafesinden “(Rusya lideri Vladimir) Putin bu savaşı çoktan kaybetti” dedi. Helsinki’de konuşan Biden, Kiev’in karşı saldırısının “Moskova’yı müzakere masasına oturtmasını umduğunu” da dile getirdi.

PRİGOJİN’E YEMEK TAVSİYESİ

“Putin savaşı çoktan kaybetti. Kazanma ihtimali yok” yok diyen ABD Başkanı, Rusya’nın nükleer silah kullanmasının “gerçek bir olasılık olmadığını” da sözlerine ekledi. Bir soru üzerine, Putin’e karşı isyana kalktıktan sonra vazgeçen Wagner lideri Yevgeniy Prigojin’in durumuna da değinen Biden, “Onun nerede olduğunu sadece Tanrı bilir. Ama onun yerinde olsaydım, ne yediğime dikkat eder, gözümü menüden ayırmazdım” dedi.

Haberin Devamı

WSJ MUHABİRİ İÇİN TAKAS

Bu arada Biden, Rusya’da tutuklu Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich için bir mahkûm takası olasılığını “ciddi şekilde” ele aldıklarını söyledi. Ukrayna’nın NATO’ya alınmamasına dair de “Kimse ortada devam eden bir savaş varken NATO’ya katılamaz. Bu, bizim de savaşa girmemiz anlamına gelir ki, kendimizi üçüncü dünya savaşı içinde buluruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!