Biden danışmanını İsrail’e gönderdi! Lübnan cephesinde gerginlik artıyor

Güncelleme Tarihi:

Biden danışmanını İsrail’e gönderdi Lübnan cephesinde gerginlik artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2023 07:00

İsrail-Lübnan cephesindeki gerilim artarken ABD Başkanı Biden, kıdemli danışmanlarından Amos Hochstein’ı Lübnan ile savaşı önleme görüşmeleri için İsrail’e yolladı.

Haberin Devamı

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısından bu yana Lübnan sınırı boyunca Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar sürerken ABD Başkanı Joe Biden, kıdemli danışmanlarından Amos Hochstein’ı “Lübnan ile savaşı önleme görüşmeleri” için İsrail’e gönderdi. Hochstein, ziyaret kapsamında Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi başta olmak üzere yetkililerle bir dizi görüşme yapacak. ABD medyasında çıkan haberlerde, Biden yönetiminin “İsrail’in Hizbullah’ı bilerek kışkırtıp Lübnan’ı ve ABD’yi savaşa çekmeye çalıştığı” yönünde endişeler taşıdığı öne sürülmüştü.

İKİ GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Dün İsrail ordusunun Lübnan sınırındaki Teyr Harfa beldesi yakınlarında düzenlendiği hava saldırılarında iki gazeteci ve bir sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi. Lübnanlı Al Mayadeen TV, çalışanlarından muhabir Farah Ömer, kameraman Rabih el Mamari ile onları taşıyan aracın şoförünün “İsrail’in doğrudan hedef alması sonucu” hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail ordusu ise sınırda Hizbullah’a ait “hedefleri” vurduğunu açıkladı. Ekim ayında da Reuters ajansının kameramanı İşşam Abdullah, İsrail’in Lübnan sınırına saldırılarında hayatını kaybetmişti. Gazze savaşında şimdiye kadar 6’sı kadın 62 gazeteci can verdi.

Biden danışmanını İsrail’e gönderdi Lübnan cephesinde gerginlik artıyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!