Beyrut'taki patlamada 3 Hamas üyesi öldü

Güncelleme Tarihi:

Beyruttaki patlamada 3 Hamas üyesi öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 12:44

Hizbullah'ın kontrolü altında bulunan Güney Beyrut'ta dün gece meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan televizyonları ve gazetelerinde yer alan haberlere göre, Beyrut'un banliyösünde Hamas örgütünün merkezinin de olduğu yerde esrarengiz bir patlama meydana geldi.

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Haret Hreik ve Bir Abed semtinde 2006 yılında yerle bir olan, Hizbullah'ın El Manar televizyonu ve Hamas örgütünün binalarının bulunduğu cadde üzerindeki bazı araçlara bomba yerleştirildiği fark edildi.

Bombaların Hamas üyeleri tarafından etkisiz hale getirilmesi sırasında meydana gelen patlamada 3 kişinin öldüğü ve 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Aşure etkinlikleri nedeniyle bölgenin hemen Hizbullah tarafından kontrol altına alındığı, gazetecilerin bölgeye girmesinin engellendiği ifade ediliyor.

Hizbullah yetkilileri, bombalı saldırının Hamas'ı hedef aldığını söylediler. Lübnan Ulusal Haber Ajansı da bombaların Lübnan'da faaliyette bulunan Hamas'ı hedef aldığını bildirdi. Haberde, Hamas üyesi bir kişinin aracının altına üç bomba yerleştirildiği belirtildi, başka ayrıntı verilmedi.

Bazı yayın organları, patlama sonucunda üst düzey Hamas yetkililerinin yaralandığını belirtti, ancak isim vermedi. İlk haberlerde bir kişinin öldüğü ve yaralılar bulunduğu bildirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!