Beyaz smokinli suikastçılar

Güncelleme Tarihi:

Beyaz smokinli suikastçılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 00:00

Siyahlara düşman iki Amerikalı genç, beyaz smokin giyerek Afrika kökenlilerin gittiği bir okulda katliam yaptıktan sonra Obama’yı öldürmeyi amaçlıyordu. Otomobillerini hızla Obama’ya doğru sürecekler ve ateş edeceklerdi.

ABD’de Daniel Cowart (20) ile Paul Schlesselman (18) adlı iki ırkçı beyazın, Demokrat Parti’nin siyah başkan adayı Barack Obama ile birlikte 102 kişiyi öldürmeyi planladığı haberleri ülkeyi sarsarken Obama bu tehditleri ciddiye almadı. Tutuklanan iki "dazlak neo-nazi" hakkındaki mahkeme belgelerine göre bu iki genç, aralarında Obama’nın da bulunduğu 88 siyahı vurarak 14 siyahı da başlarını keserek öldürmeyi planlıyordu.

Cowart ile Schlesselman, ilk önce siyahların gittiği bir okulu hedefliyorlardı. Beyaz smokin ve şapka giyerek gidecekleri okuldaki katliamı tamamladıktan sonra otomobillerini Obama’ya doğru hızla sürerek ateş edeceklerdi. İki saldırgan amaçlarına ulaştıktan sonra öldürülmeyi de arzu ediyorlardı.

/images/100/0x0/55ea3e70f018fbb8f8739a21
Cowart ve Schlesselman, ruhsatsız silah taşımak, lisanslı bir silah satıcısından silah çalmayı planlamak ve başkan adayını ölümle tehdit etmekle suçlandılar ve kefaletsiz olarak hapse atıldılar. Yetkililer bu iki kişiyi dazlak neo-naziler olarak tarif ediyor.

Başkan adayı Barack Obama ise hayatına yönelik tehditlere rağmen, yoğun programında herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmediğini söyledi. Ancak çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Neden 88 adam vurup 14 baş keseceklerdi

COWART ve Schlesselman 88 siyahı vurup 14 kişinin kafasını keseceklerdi. Bu rakamların (88 ve 14) ırkçı beyazlar için sembolik anlamı bulunuyor. 14 rakamı, hapisteki bir beyaz ırkçı için söylenmiş bir cümledeki kelime sayısını temsil ediyor: "We must secure the existence of our people and a future for white children" (Halkımızın varlığını ve beyaz çocukların geleceğini garanti altına almalıyız). 88 ise alfabenin 8. harfi olan ve "Heil Hitler" demek olan iki H harfini.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!