Beyaz Saray'da panik

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Sarayda panik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Abd Başkanı Clinton, Monica Lewinsky olayıyla patlak veren seks skandalıyla ilgili olarak kritik haftaya girerken, Beyaz Saray'da panik başladı. Başkan'ın yakın çevresi ve bazı kabine üyeleri Clinton'ın bu işten yakasını kurtaramayacağını düşünmeye başladı. Savunma Bakanı William Cohen, ‘İddialar doğruysa herşey bitti’ diye konuşuyor.

Skandaldan rahatsızlık duyan, Başkan'ın yakın danışmanlarından Paul Begala, ‘Başkan henüz ortaya çıkıp ‘beni savunun çünkü ben suçsuzum' demedi, sadece ‘Beni savunun, çünkü bazı iyi fikirlerim var' diyor' dedi ve bu durumun sıkıntı yarattığını savundu.

MONİCA ANLATACAK

Beyaz Saray'da karamsarlığa yolaçan olayla ilgili şok gelişme, Beyaz Saray eski stajyeri Lewinsky'nin herşeyi anlatacağını açıklaması oldu. Müvekkiline cezadan tam muafiyet çıkarmaya çalışan Avukat William Ginsburg, ‘Herşeyi anlatırız, sonra taşlar kimin üzerine düşerse düşsün. Müvekkilimi korumak için herşeyi yapacağım' dedi.

Bu arada, Clinton ile ilgili soruşturma da hızlanıyor. Pazar gününü basında Lewinsky ile ilgili haberleri okuyarak geçiren Özel Savcı Kenneth Starr, Beyaz Saray görevlileri ve Clinton'un arkadaşlarının bugün ifadesini alacak. Eğer bir erteleme olmazsa, Lewinsky, bugün Washington'da Büyük Jüri önünde ifade verecek..

ANKET YAPTIRIYOR

Şimdi Clinton, panik havasını dağıtabilmek için, kurmaylarıyla birlikte oturmuş, harıl harıl yeni strateji saptamaya çalışıyor. Clinton, olayı halk önüne götürüp götürmemek konusunda karar verebilmek için anket yaptırırken, kamuoyu araştırma şirketleri ve gazeteler boş durmuyor. Gallup'a göre halkın % 55'i Clinton'un yalan söyleyerek adaleti yanılttığına inanıyor. Ancak % 75'i Clinton'un istifa etmesini istemiyor. % 46'sı ise, Clinton aleyhine suçlamalara inanmıyor.

Washington Post'un yaptırdığı anketten ise ‘Başkan yalan söylediyse, istifa etmeli' şeklinde bir sonuç çıktı. Bu ankete katılanlar, ‘yalan söylemek önemli, seks yapmak değil' dediler. Önceki gün kiliseye giderek skandalın patlak vermesinden sonra ilk kez halk önüne çıkan ve oldukça neşeli görünen Clinton dünü, bugün yapacağı ‘Ulusa Sesleniş' konuşmasına hazırlanarak geçirdi. Clinton'un destekçileri, konuya açıklık getirilmesi çağrısında bulunuyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!