Beyaz Saray'da buluştular

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Sarayda buluştular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD başkanlığına seçilen George W. Bush, dün Beyaz Saray'da Başkan Bill Clinton ile biraraya geldi. Clinton, 20 Ocak'ta başkanlık görevini kendisinden devralacak Bush'u Beyaz Saray'ın kapısında karşıladı.

Oval Ofis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bush, başkanlığa seçilmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, Clinton'ın, zorunlu olmadığı halde kendisini çok sıcak karşılamasından dolayı memnunluğunu dile getirdi. Bush, Beyaz Saray'a, Clinton'ın Ortadoğu barışı, füze savunma sistemi, Kuzey Kore ve ülkenin ekonomisiyle ilgili tavsiyelerini dinlemeye geldiğini ifade etti.

Clinton ise, Bush'tan, kısa süre içinde gitmeyi planladığı Kuzey Kore ziyaretine ilişkin görüş alacağını söyledi.

Bush'un ziyareti, Clinton, baba Bush'tan devraldığı Beyaz Saray'ı, 8 yıllık iki dönem başkanlıktan sonra oğul Bush'a devretmesinin ilk adımı oldu. Oğul Bush'un, babasının başkanlık döneminden tanıdığı Beyaz Saray'a yabancı olmadığı görüldü.

Bush, daha sonra da seçimde yendiği rakibi Demokrat Parti'li Al Gore ile de görüştü. Gore, 40 dakika kadar süren görüşme öncesinde ‘‘Bush'a ne tavsiyelerde bulunacağı’’ yolundaki bir soruya, ‘‘Özel bir sohbet yapacağız’’ dedi. Bu arada, Başkan Yardımcısı'nın konutuna gelişi sırasında, Gore taraftarı kalabalık bir grup Bush'u protesto etti. Grubun, ‘‘Selam hırsız’’, ‘‘Öldürülmek için aranıyor’’ gibi Bush aleyhtarı pankartlar taşıması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!