Beyaz Saray: PKK iğrenç

Güncelleme Tarihi:

Beyaz Saray: PKK iğrenç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Clinton yönetimi eylemlerini ‘iğrenç’ olarak nitelendirdiği PKK’nın muhakkak hesap vermesi gerektiğini bir kez daha savundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Sandy Berger, bölücü terör örgütü PKK'nın eylemlerini iğrenç olarak nitelendirdi ve bu iğrenç eylemlerden sorumlu olanların mutlaka hesap vermeleri gerektiğini söyledi.

Berger, İtalya ile Öcalan krizi patlak verdiğinde kendisine bir mektup yazarak görüş ve kaygılarını aktaran Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı Tolga Çubukçu'ya verdiği yanıtta, Clinton Yönetimi'nin Apo konusunda izlediği politikayı açıkladı. Berger'ın mektubunun ana hatları özetle şöyle:

Yönetim, PKK'nın terörist saldırıları ile ilgili kaygılarınızı paylaşmakta ve bu iğrenç eylemlerden sorumlu olanların mutlaka hesap vermesi gerektiğine inanmaktadır.

Türkiye PKK şiddetinden en çok acı çeken ülke olduğu için, yönetim Öcalan'ın, Roma'da tutuklandığını öğrenir öğrenmez, uluslarararası hukuk yasalarına göre gereği yapılarak teröristin Türkiye'ye iade edilmesi gerektiği yolundaki inancını açıkça ortaya koydu.

İtalya'nın, hukuki gerekçeler nedeniyle Öcalan'ı Türkiye'ye iade edemeyeceği anlaşılınca, üst düzey ABD'li yetkililer, İtalya, Almanya ve Türkiye'deki meslekdaşları ile Öcalan'ın yargılanması için değişik seçenekler üzerinde çalıştılar.

Başkan Clinton için terörizmle mücadele Amerikan dış politikasının önde gelen hedefidir. Terörizmi hiçbir ülkenin tek başına yenemeyeceğini göz önüne alarak müttefik ve dostlarımızla birlikte mücadelede kararlıyız. Bu yüzden ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK'yı terörist örgüt olarak ilan etmiştir ve Öcalan'ın, adalet önüne çıkarılacağını ümit etmektedir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!