Beyaz olsaydı vurmazdınız!

Güncelleme Tarihi:

Beyaz olsaydı vurmazdınız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de 19 yaşındaki siyahi bir genç kızın polis tarafından öldürülmesi siyahi toplumu ayaklandırdı. ABD'nin Riverside kentinde önceki gün yüzlerce kişi Tyisha Miller adlı genç kızın öldürülmesini protesto etti. Gösteriye katılan Billy Muhammed, Tyisha Miller küçük bir beyaz kız olsaydı öldürülür müydü?’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Riverside'da biraraya gelen, aralarında yerel insan hakları gruplarının liderlerinin de bulunduğu yaklaşık 300 gösterici, ellerinde Miller'in fotoğraflarını taşıyarak, polis merkezine doğru yürüdüler. Göstericiler, ‘Polis vahşetine son’ ve ‘Genç bir kızı katlettiler’ yazılı pankartlar taşıdı.

California bölgesi Riverside kentinde bir benzin istasyonunda, geçen ay sonunda, kendisini arabasının içine kilitleyen silahlı genç kız, dört polisin açtığı yaylım ateşi sonucu ölmüştü. Otopsi raporuna göre saldırıda genç kıza 12 kurşun isabet etti, Miller başı ve göğsünden aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetti.

Polis yetkilileri, polisin, genç kızın silahını almak için arabanın camını kırana kadar polise yanıt vermediğini, genç kızın silahına uzanması üzerine vurulduğunu iddia etmişlerdi. Üçü beyaz, biri İspanyol asıllı dört polis, genç kızı kendilerine ateş açmakla suçlamışlardı. Miller'ın yakınları ise genç kızın olay sırasında nöbet geçirdiğini ve bilincinin yerinde olmadığını iddia ediyor.

Tyisha Miller'in ailesi olayla ilgili federal soruşturma açılması için başvuruda bulundu. ABD Adalet Bakanlığı'nın bir sözcüsü olay sırasında Miller'in kişilik haklarının ihlal edilip edilmediğini belirlemek üzere Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ön soruşturma açacağını açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!