Beşşar Esad, Refik Hariri'yi tehdit ettiği iddialarını yalanlandı

Güncelleme Tarihi:

Beşşar Esad, Refik Haririyi tehdit ettiği iddialarını yalanlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 14:34

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, suikasta kurban giden eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri'yi tehdit ettiği iddialarını yalanlandı.

Haberin Devamı

Mısır'ın El Osboa gazetesine açıklama yapan Esad, “Doğru ve içten konuşuyorum. Tehditle neyin kast edildiğini bilmiyorum. Böyle bir şey asla olmadı ve burada amaç tehditle suikast arasında bağlantı kurmak. Oyun açık. Hariri ile yaptığım son toplantıya hiç kimse katılmamıştı. Bu nedenle bu tür iddialarda nasıl bulunabilirler?” diye konuştu.

Suriye'nin eski Devlet Başkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam, Esad'ın Hariri ile, Lübnan Devlet Başkanı Emil Lahud'un görev süresinin uzatılması konusunda yaptığı görüşmede Hariri'yi tehdit ettiğini öne sürmüştü.

Esad, Haddam'ın, devlet başkan yardımcısıyken bile Suriye karşıtı faaliyetlerle bağlantısı olduğunu ancak bunu kanıtlayamayacağını söyledi.

Hariri'nin öldürülmesinden kimin çıkar sağlayacağını bilmediğini belirten Esad, bu konuda elinde delil olmasa da bunların İsrail ve bazı Lübnanlılar olabileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Esad, ülkesinin Suriye karşıtı Lübnanlı politikacılara düzenlenen suikastlarla bağlantısı olmadığını söyledi.

Bu arada Haddam'ın Paris'te BM soruşturma komisyonu üyeleriyle görüştüğü bildirildi. Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi verilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!