Beş Türk hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Beş Türk hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2006 00:42

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea1111f018fbb8f86938f3
Mina’daki şeytan taşlama izdihamında beş Türk hacı hayatını kaybederken, altı Türk de hafif yaralandı. İzdihamda kaybolan 14 Türk hacıdan 6'sına sağ ulaşıldı. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde Mina'da şeytan taşlama bölgesinde meydana izdihamda iki Türk hacının daha öldüğünün belirlendiğini söyledi. Karaman, hayatını kaybeden Türk hacıların, İstanbul 15. kafileden Bahattin Kondolot (45) ile İsmail Çetin olduğunu bildirdi.
  
Karaman, izdihamda yaralanan 27 Türk hacıdan 26'sının taburcu edildiğini, hafif yaralı Ümmühan Turan'ın tedavisinin ise hastane sürdürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

İzdihamda, daha önce Aysun Şen, Gülendam Kurt ve Kadir Pınar adlı Türk hacılar yaşamını yitirmişti.
  
KAYIP 14 HACIDAN 6'SINA SAĞ ULAŞILDI

Mekke'de dün şeytan taşlama sırasında meydana gelen izdihamın ardından kayıp olduğu açıklanan 14 Türk hacıdan 6'sına sağ olarak ulaşıldı.
  
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, dün meydana gelen izdihamın ardından 14 Türk hacının kayıp olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, ancak bugün itibariyle söz konusu hacılardan 6'sına sağ olarak ulaştıklarını bildirdi. Bu hacıların sağlık yönünden herhangi problemleri olmadığını ifade eden Karaman, şunları kaydetti:
  
“Şu anda hastane morgunda olayda ölen hacıların kimliklerinin tespit çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar olayda hayatını kaybedenler arasında 5 Türk hacının kimliği tespit edildi. Halen kendilerine ulaşılamayan 8 hacımıza da ulaşmak için çalışmalarımız devam ediyor. Umarım bu hacılarımıza da sağ salim ulaşırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!