Berlusconi: Pes etmeyeceğim

Güncelleme Tarihi:

Berlusconi: Pes etmeyeceğim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalya eski başbakanı ve ‘medya kralı’ Silvio Berlusconi, basından ve Milano savcılarından şikayet ederek, ‘beni dünyaya cani olarak tanıtıyorlar. Holdingim tam 363 kez arandı. Mali polisler odamdan 7 ay çıkmadı. İtalya beni öldürmek değil, ortadan kaldırmak istiyor. Ama pes etmeyeceğim’ dedi.

Geçtiğimiz hafta rüşvet vermekten, Sosyalist Parti'ye usülsüz bağış yapmaktan toplam 5 yıl, 4 ay hapis ve 1.5 trilyon lira para cezasına çarptırılan Silvio Berlusconi, Hürriyet'e konuştu. Berlusconi, Milano savcılarından yana dertli. ‘Komünistlerin istekleri doğrultusunda beni sadece öldürmek değil, yok etmek istiyorlar. Ama halkıma göre ben suçlu değilim; bu kokuşmuş rejim suçlu’ diyor.

Dünyanın 27'nci zengini olan Silvio berlusconi, bugüne kadar şirketinin tam 363 kez arandığını, maliye müfettişlerinin ise 7 ay boyunca bürosundan çıkmadıklarını anlattı ve ‘danışmanlarım, böyle zamanlarda rüşvet istendiğini, genelde bu yolla çözüme gidildiğini söylediler. Rüşvet için yeşil ışık yakmamı tavsiye ettiler, bu sorunu ancak böyle halledebileceğim konusunda beni uyardılar’ diye konuştu.

Berlusconi, Forza İtalia Partisi olarak meydanlara inmeyi düşündüklerini, yaptırdığı bir kamuoyu yoklamasında İtalyanların % 98'inin kendisini suçsuz bulduğunu, ancak hükümetteki koalisyonun, gerek siyasi, gerek sanayici yaşamını bitirmek için örgütlendiğini öne sürerek, şunları söyledi: ‘Basın beni dünyaya bir caniymişim gibi tanıtıyor. Oysa usülsüz, yasa dışı hiçbir iş yapmadım. Paravan dedikleri İspanya’daki firmalar yasaldır. Benim danışmanlarım, her adımlarını yasalara göre atarlar. Siyasete atıldığımdan beri arkamdalar ve sürekli fırsat kolladılar. Ama halkımız beni suçlu görmüyor. Bu da yüreğime su serpiyor. Napoli'deki G-7'ler toplantısında, Clinton'a, Kohl'a resepsiyon verirken, elime resmi suç duyurusunu tutuşturdular. Dünyaya rezil ettiler. Benim siyasete, dokunulmazlık zırhına kavuşmak için soyunduğumu uluorta haykırdılar. Yalan bu.. Ben, krizde olan sağı toparlamak, bir boşluğu doldurmak için işimi gücümü bırakarak politikaya atıldım. Vatanım için bunu yaptım. ama komünistlerin gadrine uğradım. Beni, Milano savcılarının da desteğiyle, bir suçluymuş gibi gösteriyorlar ve eski başbakan Bettino Craxi gibi yurt dışına kaçacağımı sık sık tekrarlıyorlar. Ben kaçmam. Çünkü kaçmama gerek yok. Kurbanlar kaçmaz direnir, mücadele eder. Ben de partimi meydanlara indireceğim ve bu haksızlıklara, düşmanlıklara son vereceğim. Avukatlarım gece gündüz çalışıyorlar. Bana sürülen lekeleri tek tek temizleyeceğim. Pes etmeyeceğim'






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!