Berlin eyaletinde Türk avukata görev

Güncelleme Tarihi:

Berlin eyaletinde Türk avukata görev
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 15:45

Almanya'nın Berlin eyaletinde 17 eylülde yapılacak eyalet meclisi seçimleri için Hıristiyan Demokrat Birlik Partisinden (CDU) başbakan adayı olan Friedbert Pflüger, olası kabinesini tanıtırken, Türk avukat Nezih Ülkekul'a da görev vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Pflüger Berlin eyalet meclisinde düzenlediği basın toplantısında, eyalet başbakanlığına bağlı olarak göçmenlerden sorumlu bir bakanlık oluşturmak istediğini belirterek, böyle bir göreve uygun kişi olarak da Türk avukat Ülkekul'u gösterdi.

Ülkekul'un Berlin'de 1986 yılında avukatlık bürosu açtığını ve yıllarca Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinde avukatlık yaptığını kaydeden Pflüger, Ülkekul'un Litvanyalıyla evli olması nedeniyle Doğu Avrupa insanlarıyla da ilgilendiğini ve Almanlarla göçmenler arasında mükemmel bir köprü görevi üstleneceğini belirtti.
Ülkekul da bir Türk kökenli ve Almanya'da uyumu yaşamış biri olarak yabancıların hissiyatlarını bildiğini ve dertlerini anladığını söyleyerek, “Yabancıların sıkıntılarını ben de yaşadım. Bunları en iyi şekilde dile getirmeye çalışacağım” dedi.

Haberin Devamı

Pflüger, seçimleri kazanabilecek ve seçimlerden sonra göreve gelecek çok iyi bir takım kurduğunu ifade ederek, seçim döneminin çekişmeli geçeceğini, takımının da buna önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Tatil dönemi ve Dünya Futbol Şampiyonası nedeniyle şimdiye kadar eyalet politikalarının ön plana çıkmadığını kaydeden Pflüger, seçim kampanyasında iş, eğitim ve güvenlik konularına ağırlık vereceklerini söyledi.
Eyalet Başbakanı olmak istediğini ve bunu başaracağını belirten Pflüger, şöyle dedi:

“Ben yeni ısınmaya başladım. Bu takım bir yetki ya da danışman takımı değil. Hükümeti kuracağım bir takım. Bunun için parti içinden ve dışından insanları bir araya getirdim.”

Pflüger, Kentleşme Bakanlığı görevi için de CDU Yönetim Kurulu üyesi ve Tempelhof-Schöneberg semtleri yabancılar danışmanı olan Emine Demirbüken-Wegner'in eşi Michael Wegner'i takımına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!