Belçika'da Türk adaylar başarılı

Güncelleme Tarihi:

Belçikada Türk adaylar başarılı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2006 11:49

Belçika'daki yerel seçimde Türkler, yaşadıkları bölgede başarı sağladı.

Haberin Devamı

Belçika'da da dün yapılan yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Türklerin yoğun bulundukları bölgelerdeki Türk adaylar başarı gösterdi.

Başkent Brüksel'in Saint Josse belediyesinde aday olan Devlet Bakanı Emir Kır, kendisi gibi sosyalist parti üyesi olan Belediye Başkanı Jean Demanez'den daha fazla tercih oyu aldı. Bu durum, Kır'ın belediye başkanı olmasına ilişkin parti içi tartışmaları gündeme taşıyor.

Türklerin yoğun bulunduğu Schaerbeek belediyesinde liberal parti (MR-FDF) yönetimindeki liste oy oranını artırdı, ancak tek başına yönetimde kalamayacağı için yeşillerle koalisyon yaptı.

Ülkenin çeşitli kesimlerinde yüksek tercih oyları alarak seçilen Türk asıllı politikacılar arasında Emir Kır, Nezahat Namlı, Hava Ardıçlık, Kadir Özkonakçı, Ramazan Sarıgöz, Sait Köse, Sadık Köksal, Filiz Güles, Mustafa Öztürk, Emin Özkara, İbrahim Dönmez, Derya Alıç, Murat Denizli, Tülay Nalbant, Halis Kökten, Mahinur Özdemir, Ergun Top, Güler Duman, Şener Uğurlu, Fatma Akbaş, Mustafa Uzun, Serdar Karaali, Selçuk Yazıcı, Ali Çağlar, Fatma Yıldız, Hava Duman, Cemal Mozaikçi, Ahmet Koç, Salehattin Koçak, Zeynep Çakır, Güler Duman, Duygu Akdemir, Bülent Samanlı, Mesut Yücel, Şevket Temiz, Fatma Pehlivan, Resul Tapmaz, Şaban Gök, İlknur Cengiz ve Kaan Osmanağaoğlu gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

Belediye seçimlerinde seçilen kadın oranının da 2000 yılına göre artarak yüzde 32'ye ulaştığı bildirildi. Bu oran, 2000 yılında yüzde 26 olarak belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!