Belarusta hava üssünde art arda 8 patlama

Güncelleme Tarihi:

Belarusta hava üssünde art arda 8 patlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 13:06

Belarusun muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskayanın danışmanı Franak Viacorka, Ukrayna sınırına yakın Gomel kentinin güneyindeki hava üssünde art arda 8 patlamanın meydan geldiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Patlamalar, Gomel kentinin güneyinde bulunan, 24 Şubatta başlayan Rusya-Ukrayna savaşında, Rus uçaklarının bulunduğu ve kalkış yaptığı Zyabrovka üssünde meydana geldi.

Belarusun muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskayanın danışmanı Franak Viacorka yaptığı açıklamada "Gomel bölgesindeki Zyabrovka üssünde art arda 8 patlama meydana geldi. Rus savaş uçakları genellikle burada konuşlandırılıyor. Şu ana kadar, bu patlamaların Rus ve Belarus orduları tarafından Belarus topraklarında gerçekleştirilen herhangi bir askeri tatbikatla bağlantılı olup olmadığına dair bir teyit yok. Zyabrovka üssü, Ukrayna’ya karşı savaşta Rus havacılığı tarafından kullanılıyor" dedi.

Belarusta hava üssünde art arda 8 patlama


BELARUS YALANLADI: TEST ÇALIŞMASINDA ÇIKAN BİR YANGIN

Belarus Savunma Bakanlığı az önce yaptığı açıklama ile patlama haberlerini yalanladı.

AFP'nin geçtiği habere göre, bakanlıktan yapılan açıklamada bir test çalışması sırasında ekipmanın alev alması nedeni ile çıkan yangının zamanında söndürüldüğü belirtildi ve can kaybının olmadığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!