Beethoven Ödülü’nü yarın Bonn’da alacak

Güncelleme Tarihi:

Beethoven Ödülü’nü yarın Bonn’da alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 09:30

Almanya’daki Beethoven Akademisi tarafından verilen ‘Uluslararası İnsan Hakları, Barış, Özgürlük ve Yoksullukla Mücadele Ödülü’ne layık görülen piyanist ve besteci Fazıl Say, ödülünü cumartesi günü Bonn’da alacak. 

Haberin Devamı

ON bin Euro katkılı ödül Say’a, Bonn’daki Kreuzkirche’de düzenlenecek konserin ardından verilecek. Törene Fazıl Say’ın yanı sıra birçok sanatçı katılacak. Beethoven Akademi ödül ile ilgili açıklamasında Say’ın, “Ben kültürler arasında bir köprüyüm. Bizim hükümetimizin sıklıkla yaptığı gibi, eğer kültürler bir düşman olarak görülür ve farklı kültürler bir diyalog olarak görülmezse, kültür ve düşünce savaşı başlar” sözlerine yer verdi.Ayrıca Fazıl Say’ın, Türkiye’de ‘dini değerleri aşağılamak’ suçundan 2013 yılında 10 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldığı ancak temyiz sonunda 2016 yılında beraat ettiği de hatırlatıldı. Mozart ve Beethoven eserleri ile Türkiye’nin en uzak köşelerine ulaştığı vurgulanan Fazıl Say’ın Avrupa Birliği’nin Kültürlerarası Diyalog Elçisi olduğu da bildirildi.  

Haberin Devamı

İLK KEZ AEHAM AHMAD’A VERİLMİŞTİ

Beethoven Ödülü’ne ilk olarak Suriyeli Piyanist Aeham Ahmad layık görülmüştü. Piyanist Aeham Ahmad, Suriye’de savaş bölgesindeki sokaklarda piyano çalmış ve sanatçının bu eylemi sosyal medyada büyük ilgi görmüştü.  Uluslararası Beethoven Ödülü, Beethoven Academy Yöneticisi Torsten Schreiber ile Bayreuth Genç Sanatçılar Festivali Başkanı Andreas Lösch’ün öncülüğünde hayata geçirildi. Ödül töreni ve konser, Almanya Federal Kalkınma Bakanı Dr. Gerd Müller himayesinde gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!