Bebek resmi rönesans tablosundan pahalı

Güncelleme Tarihi:

Bebek resmi rönesans tablosundan pahalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2008 22:11

Kapak sayfası ortasında Brad Pitt ile Angelina Jolie, bakışları öne eğik. Angelina yatakta, iki kucağında iki çocuk, arkasında Brad sol koluyla uzanıp oğlu Knox Leon’un başını okşuyor. Yerkürenin en güzel kadını diye tanınan Angelina’nın yüz ifadesinde ikiz anneliğin mutluluğu okunuyor. 15 günlük çocuklar ayrı yumurta ikizi. Leon’un kızkardeşi Vivienne’in ağzı hafifçe açık.

Haberin Devamı

Leon ile Vivienne dünyanın en ünlü ikizleri. Nedeni ana-babalarının şöhretinden kaynaklanıyor. Angeline Temmuz ortasında Fransa’nın liman şehri Nice’de doğum yaptıktan sonra Amerikan dergisi ‘People’a yüklü bir çek karşılığında ikizler, babalarıyla birlikte poz verdi. Söylentilere göre People’un yalnızca Amerika’da özel yayın hakkı olarak ödediği miktar 15 milyon dolar.

 

Astronomik bir rakam bu. Geçen yüzyılda bu para ile bir düzine Rönesans dönemi tablo satın alınabilirdi. İki baş parmağımı bebeklerin başları üzerine yerleştiriyorum, dergi kapağından kayboluyorlar. Resmi enine boyuna inceliyorum, bir fevkaladelikgöremiyorum. Angelina’nın doğum yaptığı hastaneden yeni doğmuş çocuklardan

Haberin Devamı

rastgele ikisini seçip Jolie-Pitt çiftinin ikizleri diye kamera karşısına çıkartsanız kimsenin ruhu duymayacak. Dergiler arasında şöhretlerin bebek resimleri rekabeti bir kaç yıldır kıyasaya sürüyor.

 

Angelina ve Brad önceden ‘Shiloh’ adlı çocuklarının resim hakkını 4.1 milyon dolara ‘’People ‘’a satmıştı. Ayrıca ‘Hello’ dergisinden İngiltere’de yayın hakkı için 3,5 milyon dolar almıştı. Geçen Mart’ta Jennifer Lopez ile Marc Anthony’nin erkek ikiz çocuklarının resimlerine ‘People’ 6 milyon dolar, 2007 Mart’ında Jolie ve Pitt’in Vietnam’dan

evlatlık edindiği Pax Thien’in resimlerini iki milyon dolar karşılığında satın aldı. Christina Aguilera, Jessica Alba’nın dört ay arayla doğurdukları çocukların resimleri ‘OK!’ ve ‘People’ dergilerine birerbuçuk milyon dolara satıldı. Geçen ay aktör Matthew McConaughey’in kız arkadaşı Camila Alves’in dünyaya getirdiği oğlu Levi’nin ilk resimlerine ‘OK! dergisi 3 milyon dolar ödedi.

 

Çevremdeki Amerika’lılara soruyorum:“Peki bunca milyon dolar harcamayı dergiler nasıl geri alacak?”‘People’ bebek resimlerini kapak konusu yaparken özel çift sayıyla baskıya gidiyorlar. Sponsor şirketlerden reklam alıp dergi fiyatını da 50 cent yükseltiyorlar. Jolie ve Pitt’in ilk çocukları ‘Shiloh’ un resimlerinin basıldığı sayı 2.2 milyon satışla normal satışın yüzde 50 üstüne çıktı. Şimdi ikizler için özel baskıda da aynı stratejiyi uygulayarak ödedikleri parayı geri alabilecekler.’’

Haberin Devamı

 

Konunun ayrı bir yönü de Amerikalıların ilgi eğilimi. Görüşlerini öğrenmek için tekrar soruyorum: ‘’On günlük çocuğun resmini görmek için dergi satın alınır mı? Yeni doğanların çoğu kola şişeleri gibi birbirine benzer, hem de onlar başkalarının çocukları? ‘’Başkaları’’ derken sorun çorap söküğü gibi çözülüyor: ‘’ Angelina, Brad Pitt, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Matthew McConaughey, Jessica Alba gibi hepsi güzel insanlar. Çocukları nasıl olacak diye herkes merak ediyor.

 

Resimlerden kazandıkları paraları da hayır cemiyetlerine, Afrika’da yoksul insanlara gönderiyorlar. Üstelik insanlarımızın şöhrete tutkusu da malum.’’ Gene de bana ters geliyor bu sistem. Jolie ve Pitt gibi resim hakkı satışından kazandıklarını paranın bir kısmını Afrika’da hayır cemiyetlerine bağışlayan başka şöhret duymadım. Bebeklerinin resimlerini en yüksek fiyatı verene satmayı da doğru bulmuyorum. Geçenlerde bir kız çocuğu doğuran Oscar ödüllü aktris Nicole Kidman mültümilyon dolarlık teklifleri ‘’Gerekirse ücretsiz olarak basına dağıtırım.’’ diyerek reddetti. “Sex and City’’ dizisinin yıldızı Sarah Jessica Parker’da ilk oğluna doğum yaptıktan sonra hastanede kapısında fotoğrafçılara poz verdi.

Haberin Devamı

 

Bebeklerinin resim hakkını satan bazı ünlü çiftler, başta Angelina Jolie ile Brad Pitt, evlilik dışı çocuk yapıyorlar. Çocukları büyüyüp durumu öğrendiklerinde “Resimlerimizden para kazanacağınıza evlenseydinizde bizi dünyaya ‘p.ç’ olarak getirmeseydiniz?’’ dediklerinde ne cevap verecekler?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!