Bayrak hırsızı Rum vekili KKTC polisi tutukladı

Güncelleme Tarihi:

Bayrak hırsızı Rum vekili KKTC polisi tutukladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 00:00

KKTC polisi, 2 ay önce boş bir nöbetçi kulübesinden Türk bayrağını çalan Avrupa Parlamentosu milletvekili Marios Matsakis’i dün Lefkoşa’nın Rum kesiminden ülkeye girerken tutukladı. Rum milletvekili tutuklanacağını bilerek, olay çıkarmak ve gündemde kalmak amacıyla Ledra Palace geçiş noktasına kendi isteğiyle geldi.

Matsakis’in beraberinde Avrupa Parlamentosu’ndan bir kadın milletvekilinin de olduğu belirtilse de, olayın ardından Rum kesimine dönen bu vekilin kimliği açıklanmadı. Matsakis ise, yargılanmak üzere akşam saatlerinde gözlem altına alındı.

Kıbrıs Rum yönetimini lideri Tasos Papadopulos’un partisi DİKO’dan milletvekili adayı olan ve Avrupa Parlamentosu’na seçilen Marios Matsakis, 2 ay önce Kıbrıs’ta Yeşil hat üzerindeki Akıncılar bölgesinde boş bir nöbetçi kulübesine giderek gönderdeki Türk bayrağını indirmişti ve beraberindeki Rum gazetecilere elinde bayrak ile poz vermişti. Sansasyonel olayları ile gündemde kalmaya çalışan Matsakis, çaldığı bayrağı daha sonra Brüksel’de Türk gazetecilere iade etmişti.

Bayrak hırsızlığı hem KKTC hem de Türkiye’de büyük tepkiye yol açmış, KKTC polisi, Matsakis hakkında, bayrak çalmak, bayrağa saygısızlık ve birinci dereceden askeri bölgeyi ihlal etmek suçlarından tutuklama kararı çıkarmıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum milletvekili için ’meczup’ demiş, birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da, nöbetçi kulübesinin boş olmasını şans olarak nitelemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!