Bayırbucak’ta üstünlük Esad’da

Güncelleme Tarihi:

Bayırbucak’ta üstünlük Esad’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 21:47

RUSYA’nın havadan, Esad güçlerinin de karadan saldırı başlattığı Türkmen bölgesi Bayırbucak’tan, Türkiye’ye göç devam ediyor.

Haberin Devamı

Bayırbucak Bölgesi’nde bulunan 66 köy ve 8 mezradan sadece 5 köy Türkmenlerde kaldı, diğerlerinin kontrolü Esad güçlerine geçti. Türkiye’ye sıfır noktadaki Bayırbucak Bölgesi’nin yüzde 90’nı, Rusya ve Esad güçlerinin kontrolüne geçerken, Türkiye’ye 25 bin kişinin daha gelmek için yerlerinden ayrıldığı belirtildi. Rusya’nın hava desteğiyle karadan ilerleyen Esad güçleri, Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak Bölgesi’nin büyük bölümünde denetim sağlayarak Türkiye’ye bir kilometrelik alanda mevzilemeye başladı. Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak Bölgesi’ndeki 66 köy ve 8 mezradan geriye Yamadi, Akçabayır, Salır, Kelez ve Karaman köyleri kaldı.Türkmenlerin direnişi bu 5 köyü vermemek üzere yoğunlaştı.

25 BİN GELİYOR:

Son 3 günde AFAD kontrolünde sınırdan geçiş yapan Türkmen ve Arap sığınmacıların sayısı 3 bin 220 oldu. Bölgede 25 bin kişinin daha Türkiye’ye doğru hareket halinde olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!