'Bayan Gül' İngiltere gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Bayan Gül İngiltere gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 10:37

Hayrünnisa Gül'ün resmi yemekte kullandığı türban İngiliz basınının gündeminin ön sıralardaki yerini koruyor.

Haberin Devamı

Dünyanın gözü bu yemekteydi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’nün, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in onuruna verilen resmi yemekte kullandığı türban, İngiliz basınının gündeminin ön sıralarındaki yerini korumaya devam ediyor.

Gazete, Kraliçe’nin Yeşil Cami ziyareti sırasında ayakkabılarını çıkartıp başörtüsü kullanmasına dikkat çektiği haberinde “Bayan Gül, salı gecesi resmi yemekte İslami başörtüsü giyerek cumhuriyetin askeri liderlerini kızdırdı” diye yazdı. 

The Daily Telegraph gazetesi, Kraliçe’nin Bursa ziyaretini değerlendirdiği haberinde geniş bir şapka ve beyaz ayakkabı giyen Kraliçe’nin Yeşil Cami ziyareti sırasında ayakkabılarını çıkartıp başörtüsü kullanmasına vurgu yaptı. Kraliçe’ye Hayrünnisa Gül’ün eşlik ettiğini belirten gazete, Hayrünnisa Gül konusunda şunları yazdı:

Haberin Devamı

Bayan Gül, salı gecesi, Majestelerinin Türkiye’yi ‘Doğu ile Batı arasındaki bir köprü’ olarak nitelendirdiği resmi yemekte İslami bir başörtüsü giyerek cumhuriyetin askeri liderlerini kızdırdı. Ülkenin liderleri, kendilerini Türkiye’nin laik mirasını savuncuları olarak görüyor ve Cumhurbaşkanı’nın eşinin başörtüsü kullanma kararını hiçbir zaman kabul etmedi.”

The Telegraph gazetesi, “Kraliçe, Müslüman tarzı bir başörtüsü giyerek ve çoraplı ayaklarla yürüyerek Türkiye’ye 37 yılda yaptığı ilk resmi ziyaret sırasında ülkenin en önemli camilerinden birini gezdi” diye yazdı.

Kraliçe’nin, “Kadınların başlarını örtmesi ve tüm ziyaretçileri ayakkabılarını çıkartmasını gerektiren İslami kıyafet kuralı”na uyduğuna dikkat çeken gazete, Kraliçe’ye bir Kuran armağan edildiğini de belirtti.

Kraliçe’nin Koza Han’ı gezerken ebru tekniği ile bir ipek mendili dizayn ettiğini de kaydeden gazete, Kraliçe’nin de 250 Türk lira tutarında iki işlenmiş yastığı satın aldığına işaret etti.

TÜRK MODACILAR HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN KIYAFETİNE TAM PUAN VERDİ

First Lady Hayrünnisa Gül'ün Dilek Hanif imzalı elbisesi, ipek ve satenden hazırlandı. Üzerine bir kat ipek şifon yerleştirildi. Bedeni, Fransız dantel ve kristal taşlarla süslendi.

Şapka tipi türban

Dilek Hanif, Gül’ün saçını örtmesi için de ilginç bir örtü tekniği uyguladı. Şapkayı anımsatan bu bağlama şekli, ilk kez denendi. Hayrünissa Gül’ün, özellikle ayakkabı ve çantasının çok sade olmasını istemesi üzerine, bu ricaya da uyuldu. Kollarındaki ve boyun kısmındaki drapeler de kıyafetin dikkat çekici detayları arasında yer aldı. Modacıların Kraliçe ve Gül’ün kıyafetleriyle ilgili görüşleri ise şöyle:

Cengiz Abazoğlu: "Kraliçe’nin gece resepsiyonda giydiği emprime desenli elbise, tac, gerdanlık, eldiven, taşlı bilezikler ve yakadaki broşla çok karışık duruyordu. Kraliçe’nin, yaşı ve ölçülerinden dolayı koyu tonları tercih etmesini dilerdim. Hayrünissa Hanım’ın ise renk seçimi güzel. Protokol kuralları gereğince şık ve hoş bir görüntü sergilemiş."

Nedret Taciroğlu: "Kraliçe’nin akşam resepsiyonda giydiği kıyafet, etnik bir kıyafetti. Neden etnik bir tarz giymiş, anlamış değilim? Kraliçe’nin yanında Hayrünissa Hanım daha şıktı. Farklıydı. Ayağındaki gümüş rengi platform topuk ayakkabılar, başını bağlama şekliyle modern bir kadın miajı çiziyordu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!