Batılı gazeteciden Türkiye yorumu

Güncelleme Tarihi:

Batılı gazeteciden Türkiye yorumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2004 12:01

Atatürk’ün anıldığı 10 Kasım’daki saygı duruşunu hayretle izleyen The Independent yazarı Meriel Beattie, "Şaşkınım, büyülendim ve biraz da utanıyorum, çünkü ülkemin tarihinde hiç kimse, bende bu tür bir saygı uyandırmadı" ifadesini kullandı. Kadın yazar Beattie, Emine Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı’nın davetlerine çağrılmadığına dikkat çekerken, reklam panosunda resmi bulunan başörtülü mankeni, seksi deri kiyafet giyen mankenden daha "tahrik edici" buldu.

Haberin Devamı

The Independent gazetesi, Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım’daki saygı duruşu, Emine Erdoğan’ın türbanı ve kahve falı gibi konuların işlendiği bir yazı yayınladı. Yazıya imza atan Meriel Beattie, "çirkin" olarak nitelendirdiği Kızılay kavşağında yoğun insan ve araç trafiğinin 10 Kasım saat 9.05’te sirenler çaldığında Atatürk’e saygı için nasıl birdenbire durduğuna dikkat çekerken, "Şaşkınım, büyülendim ve biraz da utanıyorum; çünkü ülkemin tarihinde hiç kimse, bende bu tür bir saygı uyandırmadı" ifadesini kullandı.

TÜRBANLI MANKEN

Kızılay’da asılı bulunan, başına bir ipek başörtüsü bağlamış güzel bir mankenin posterinin kendisini nasıl etkilediğini anlatan Beattie, başörtülü mankenin, önceki ay aynı yerde posteri duran seksi deri kıyafetli mankenden daha iyi göründüğünü ve daha "tahrik edici" durduğu yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

EMİNE ERDOĞAN’IN DURUMU

Türkiye’de türbanın "siyasi İslam"ın bir simgesi olarak görüldüğü için okullar, üniversiteler ve resmi dairelerde yasaklandığı kaydedilen yazıda, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın türban kullanan eşi Emine Erdoğan’ın durumuna da değinilerek şöyle denildi:

"Başörtüsü kullanmayı tercih ettiği için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine, laik Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yolun öbür tarafında verdiği davetlere hiç bir zaman çağrılmaz. Blair çiftiyle yemek yiyebilir, Bush çiftiyle çay içebilir, ancak ülkesinde bir cumhurbaşkanlığı yemeğine katılması söz konusu olamaz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!