Batı Şeria da hedefte... Mülteci kampına baskın: 5’i çocuk 13 Filistinli öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Batı Şeria da hedefte... Mülteci kampına baskın: 5’i çocuk 13 Filistinli öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 07:00

7 Ekim saldırıları sonrasında Gazze’de Hamas’ı bitirmek için operasyon yürüten İsrail güçleri, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bir mülteci kampını bastı. 30 saat süren baskında 13 Filistinli öldü.

Haberin Devamı

HAMAS’ın 7 Ekim’deki İsrail’e kanlı baskını sonrası İsrail’in 16 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’yi hedef aldığı savaşın şiddeti ve yol açtığı sivil can kayıpları her geçen gün artarken Gazze’nin yanı sıra 3 milyon Filistinlinin yaşadığı işgal altındaki Batı Şeria’da da tansiyon yükseliyor. İsrail ordusuna bağlı birliklerin önceki gün Batı Şeria’da yer alan Nur Şems Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda 13 Filistinlinin öldürüldüğü, hayatını kaybedenlerin 5’inin çocuk olduğu açıklandı.

HAMAS’LI TUTUKLANDI

İsrail askerleri önceki gün saat 03.00 sularında askeri araç ve buldozerler eşliğinde kampa baskın düzenlemiş, İsrail ordusunun hedeflerini kamikaze dron ile vurduğu öne sürülmüştü. Öte yandan Hamas’ın kuruları arasında yer alan Batı Şeria’daki temsilcisi Hasan Yusuf, dün sabah Ramallah’taki evinde İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklandı. Dün akşam da Ramallah’ın batısında ve Nablus’un güneyinde İsrailli askerlerin açtığı ateş sonucunda 15 ve 17 yaşlarındaki 2 Filistinli genç hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Batı Şeria da hedefte... Mülteci kampına baskın: 5’i çocuk 13 Filistinli öldürüldü

CAN KAYBI 92 OLDU

Gazze’ye yönelik saldırının başlamasının ardından uluslararası kurumlar tarafından Filistinlilerin resmi temsilcisi olarak kabul edilen Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi’nin (El Fetih) idare ettiği bölgede İsrailli askerler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı, Nur Şems baskınının ardından 90’ı aştı. Gazze’de kara harekâtına hazırlanan İsrail ordusu, Batı Şeria’da süren direniş gösterilerini engellemek için bölgeye yaptığı mühimmat sevkiyatını da arttırdı. İsrail askerlerinin saldırıları dışında bölgede yaşayan 700 binden fazla yasadışı Yahudi yerleşimcilerin de Filistinli sivillere karşı işlediği suçlarda artış söz konusu.

FİLİSTİN’İN DİĞER BÖLGESİ

- Filistinliler, on yıllardır süren İsrail işgali sebebiyle dört ayrı bölgede yaşamaya devam ediyor.

- İsrail’de yaşayan Filistinlilerin sayısı yaklaşık 2 milyon olarak belirtiliyor.

Haberin Devamı

- Gazze’de 2.2 milyon, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da 3 milyon, Doğu Kudüs’te de 400 bin Filistinli ikamet ediyor.

- 1967’den bu yana Doğu Kudüs’ün yanı sıra İsrail’in işgali altında bulunan Batı Şeria’yı El Fetih’e bağlı Filistinli idareciler yönetse de İsrail ordusuna bağlı birlikler, bölgeye sıklıkla müdahale ediyor.

- 2006’ya kadar Gazze’yi de yöneten El Fetih, Hamas’ın seçimleri kazanmasıyla burada gücünü kaybetmişti.

Batı Şeria da hedefte... Mülteci kampına baskın: 5’i çocuk 13 Filistinli öldürüldü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!