Basketi bırak voleybola gel

Güncelleme Tarihi:

Basketi bırak voleybola gel
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 00:00

Atina’ya giden Başbakan Erdoğan’ın bugünkü temasları öncesinde Türkiye’nin it dalaşının azaltılması için Yunanistan’a bir öneri paketi sunduğu bildirildi. Ta Nea Gazetesi’ne göre Türkiye, “Basketbol maçını voleybol maçına çevirelim, araya emniyet olarak bir file koyalım” demiş. Atina önce ‘Evet’, sonra ‘Hayır’ demiş.

Haberin Devamı

EŞLERİYLE BİRLİKTE AKŞAM YEMEĞİ YEDİLER / FOTO GALERİ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunan meslektaşı Yorgo Papadreu’yla bugün yapacağı görüşmeye komşu medyası büyük ilgi gösteriyor. Türkiye’nin, Ege’de “it dalaş”larının azalması amacıyla, Yunanistan’a “Basketbol maçını voleybol maçına çevirelim, araya emniyet supabı olsun diye bir file koyalım” önerisinde bulunduğu öğrenildi.

Yunanistan’ın en yüksek tirajlı gazetesi Ta Nea, Başbakan Erdoğan’ın geçen mayıs ayında gerçekleştirdiği Atina ziyaretinde, Papandreu’ya, Ege’de gerginliğin azalması ve herhangi bir kaza yaşanmaması amacıyla yeni bir diyalog kanalı oluşturulmasını önerdiğini ve Yunan Başbakanı’nın bu öneriyi kabul ettiğini yazdı. Yaklaşık bir ay sonra Ege anlaşmazlıkları için ön görüşmelere başkanlık eden Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirliğioğlu ile Yunan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Aleksios Zeppos, Ege’de gerginliği azaltma yollarını araştırmak gündemi ile İstanbul’da biraraya geldiler. Ta Nea’ya göre, “Araya file koyalım” önerisi işte bu buluşmada yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye önerdi, Atina dondurdu

Ege’de 6-10 mil arasındaki bölgede Türk uçuşları azaltılsın. Buna karşılık uluslarararası hava sahasındaki Yunan uçaklarının taciz uçuşları da azaltılsın.

10 milin ötesinde “davranış düsturu” uygulansın. Bunun için de bir centilmenlik anlaşması sağlansın.

Türk uçakları adalar üzerinde alçak uçuş yapmaktan kaçınsın; Yunan uçakları da tacizler esnasında saldırgan manevralar yapmasın.
Uçaklar silahsız uçsun.

Atina, ayrıntıları gördükten sonra geri adım attı.

Bizi Türkiye batırdı

AVRUPA Parlamentosu’ nun Yunanistan kökenli üyeleri, “Yunanistan’ın bütçe açığının nedenlerinden biri savunma harcamalarıdır.

TBMM’nin Yunanistan’a karşı savaş tehdidini sürdürmesi, ülkeyi bir silahlanma yarışına zorlamakta, bunun maliyeti Yunanistan GSYİH’sının % 4.7’sini oluşturmaktadır.  Komisyon TBMM’nin ‘casus belli’ tehdidine karşı ne önlem alacak” diye sordu. AB yanıtında “Ege’de askeri uçuş sorununu barışçıl çözülsün, Türkiye’yi izlemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!