Başkanların aşkı

Güncelleme Tarihi:

Başkanların aşkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2003 02:03

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın, New York Senatörü olan eşi Hillary'den, Beyaz Saray için aday olmasını istediği ve ‘‘aşkımız da yeniden alevlenir’’ dediği ileri sürülüyor. Bill Clinton'ın, Hillary'ye, ‘‘Bizim aşkımız, siyasi kampanyalar sırasında hep yeniden güçlenir ve alevlenir. Bu kavgada ben de sonuna kadar senin yanında olacağım. Aşkımızın sihiri de geri dönecek. Eski günlerimizi anımsa. Ben ve sen dünyaya karşı...’’ teklifini götürdüğü iddia ediliyor.

Ancak, Clinton'ın aslında, Beyaz Saray'a bir dönüş yapmak ve yeniden güç ve iktidar sahibi olmak istediği savunuluyor. Her iki Clinton'ın da, aslında iktidar hırsıyla yandığı ve siyasi gücün zirvesindeki Beyaz Saray günlerini çok özledikleri ifade ediliyor. Hillary'nin ne yapacağı henüz bilinmezken, Bill Clinton'ın, Hillary'nin ‘‘Başkan’’ ve halen başkan aday adayı olan Wesley Clark'ın da ‘‘Başkan Yardımcısı’’ olmasını çok istediği ve bu düşünceyi eşine de kabul ettirmek için yoğun çaba harcadığı ifade ediliyor.

ABD Başkanı George W.Bush, Avrupa gezisine çıkan eşi Laura Bush'a aşk şiiri yazdı. Bush, savaşın bittiğini açıklamak için uçak gemisi esin kaynağı oldu.

Laura Bush, ABD Kongre Kütüphanesi'ndeki açıklamasında şiirin kocası tarafından perşembe günü Rusya'dan dönüşünde kendisine armağan edildiğini söyledi. Laura Bush, 5 günlük Avrupa gezisinin son durağı Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eşi Ludmilla Putin'le görüştükten sonra ülkesine dönüşünde kocasından ‘‘hasret şiiri’’ aldı. Laura Bush'un açıklamasına göre, George Bush'un ‘‘Avrupa-Rusya ayrılığında’’ eşine yazdığı özlem şiiri şöyle:

Sevgili Laura,

güller kırmızı,

menekşeler mavi

ah yatakta külçe bedenim,

seni özlüyorum.

Bu uzaklık sevgilim duvar gibi

Serüven istersen bir daha,

uçak gemisine atla.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!