Başkan Obama su kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Obama su kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 23:06

ABD Başkanı Barack Obama ile eşi Michelle, Beyaz Saray’da ilk devlet yemeğini önceki gün Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve eşi Gursharan Kaur için verdi.

Haberin Devamı

Görkemli bir havada geçen yemeğe, abd yönetimi ve Kongre’den üst düzey yetkililer, eğlence ve şov dünyasının ünlü isimleri, diplomatik misyon şeflerinin de aralarında yer aldığı 400’e yakın davetli katıldı. Michelle Obama, Hint asıllı modacı Naim Han’ın imzasını taşıyan gümüş ve krem renkli straplez bir tuvalet giydi. Obama, törende konuğu için kadeh kaldırdı. Birayı sevdiği bilinen Obama, şarap yerine su tercih etti. Beyaz Saray’ın Güney Avlusu’nda hazırlanan çadır hindistan ve abd’nin sembol çiçeklerinden olan manolyalarla bezendi.

İsviçreli usta tarafından et yemeyen Hint başbakanı Singh’e saygılı şekilde hazırlanan yemek, patlıcan salatası ve Beyaz Saray’ın bahçesinde yetiştirilmiş rokayla başladı. Yemekte, patates köftesi, hint turşulu börek, bamya, körili karides, füme karnabahar, hindistancevizli basmati pilavı ikram edildi. Tatlı olarak ise balkabaklı pay tercih edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!