Başbakana tele-fırça

Güncelleme Tarihi:

Başbakana tele-fırça
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

Asker oğlu Afganistan’da can veren İngiliz anne, kendisine imla hatalarıyla dolu bir taziye mektubu yazan Başbakan Brown’u, 13 dakikalık telefon görüşmesinde topa tuttu: “Beni dinle Bay Brown! Senin oğlun savaşa gidip ekipman yetersizliği yüzünden ölse ne yapardın?”

Haberin Devamı

JAMIE Janes adlı annenin 20 yaşındaki oğlu, Afganistan’da Taliban’a karşı savaşırken geçen ay ölmüştü. İngiltere Başbakanı Gordon Brown, el yazısıyla kaleme alıp aileye gönderdiği taziye mektubunda hem askerin, hem de annesinin ismini yanlış yazdı. Hatanın önceki gün basına yansıması üzerine Brown, Janes’e bizzat telefon etti.
“Bu hakarettir” diyen anne, 13 dakikalık telefon görüşmesinde Başbakan’a sert sözlerle hitap etti. Konuşmanın bir bölümü şöyle: Anne: Allah göstermesin ama ya senin çocuklarından biri savaşa gidip, helikopter veya ekipman yetersizliği yüzünden kan kaybından ölseydi?
Başbakan: Sizi anlıyorum, fakat siz de benim bu konuda sizin kadar güçlü hislere sahip olduğumu anlamalısınız. Ordumuzun ekipman eksiği yok.
Anne: Beni dinle Bay Brown! Çocuğumun o gün çektiği acıyı biliyorum. Onun, (askeri ekipman eksiği olmasa) hayatta kalabileceğini de biliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!