Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Köln'de

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Kölnde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 15:03

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin artık güçlü bir ülke olduğunu, söylediklerine hiç kimsenin kulaklarını kapatamayacağını belirterek, “Türkiye, dünya siyasetinde çok etkili bir hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Köln'deki temasları çerçevesinde Kuzey Ren Vestfalya'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada, “Almanya'daki Türk toplumu güçlü bir toplum. Almanya'da 3 milyonu bulan bir toplumsunuz. Almanya ile siyasi ilişkilerimiz bazen inişli çıkışlı olsa da iyi gidiyor” diye konuştu.

Arınç, sözlerine şöyle devam etti:     
“Türkiye artık güçlü bir ülke. Türkiye'yi hiç kimse küçük göremez. Türkiye'nin söylediklerine hiç kimse kulaklarını kapatamaz. Türkiye, dünya siyasetinde çok etkili bir hale geldi. Almanya da bunun farkındadır. Ancak bazı korkular, vehimler, önyargılar bazı siyasetçilere, Türkiye hakkında yanlış şeyler söyletebilir. Kafanızı çok takmayın. Türkiye ne yaptığını, ne yapacağını biliyor. İyi şeyler olacak. Güzel şeyler olacak ve umduklarımıza kısa zamanda hep birlikte ulaşacağız.”

Haberin Devamı

Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğundaki buluşmaya Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, Essen Başkonsolosu Hakan Akbulut, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali Dere, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Selahattin Saygın, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdoğan, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, İslam Kültür Merkezleri Birliği (İKMB) Diyalog Sorumlusu ve Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) dönem sözcüsü Erol Pürlü, Köln İşadamları ve Girişimciler Derneği (SYNKO) Başkanı Haşim Akman, Genel Müdür Tekin Ataç, Köln Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Efkan Kara (CDU), Malik Karaman (SPD) dahil 80 civarında STK yöneticisi katıldı.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!