BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Meksika'da

Güncelleme Tarihi:

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Meksikada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 13:52

MEXICO CITY - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki temaslarının ardından Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon’un davetlisi olarak Başkent Mexico City’e geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan, kent merkezindeki oteline bugün Türkiye saati ile 07.45 sıralarında, yanında Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle ulaştı. Erdoğan’ın kaldığı otelin çevresindeki sokaklar Meksika ve Türk bayrakları ile donatıldı.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın resmi programı bugün saat 19.45'te baÅŸlayacak. Ulusal Vatan Anıtı'na çelenk koyacak ErdoÄŸan için, daha sonra CumhurbaÅŸkanlığı Resmi Konutu Los Pinos'ta resmi karşılama töreni yapılacak.Â

Erdoğan ayrıca, Meksika Üniversitesi ve Meksika Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenleyeceği ayrı etkinlikte Meksika önde gelenlerine hitap etme imkanı bulacak.

Erdoğan’ın Meksika temaslarında 2 ülkenin ortak gündeminde yer alan bölgesel sorunların görüşülmesi, G-20, BM Güvenlik Konseyi ve OECD çerçevesindeki iş birlikleri, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele, enerji arz güvenliği gibi çeşitli konular bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!