Başbakan Erdoğan Kırgızistan'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Kırgızistana gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 15:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev'in davetlisi olarak 1 Şubat'ta Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gidecek.

Haberin Devamı

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın da eşlik etmesi beklenen Başbakan Erdoğan, temaslarına çarşamba günü başlayacak. Erdoğan, resmi karşılamanın ardından Atambayev ile baş başa görüşecek. Heyetlerarası görüşmelerin ardından iki Başbakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Meclis binasının bulunduğu Beyaz Ev'e geçerek, burada Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ve Meclis Başkanı Ahmatbek Keldibekov ile ayrı ayrı görüşecek.

Erdoğan ayrıca Kırgızistan Parlamentosu'nda milletvekillerine hitap edecek.

Kırgız–Türk İş Forumu'nda bir konuşma yapacak olan Başbakan Erdoğan, 28 Mayıs 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından temeli atılan yeni Büyükelçilik binasını hizmete açacak.

Haberin Devamı

Erdoğan ve beraberindeki heyetin temaslarının ardından aynı gün Kırgızistan'dan ayrılması bekleniyor.

Bu arada Kırgız basınına göre, Erdoğan'ın temasları, Kırgızistan'da geçen yıl Nisan ayındaki iktidar devriminin ardından Türkiye'den Kırgızistan'a Başbakan düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması bakımından tarihi önem taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!