Barroso: 'Türkiye'nin kendisini savunma hakkı var'

Güncelleme Tarihi:

Barroso: Türkiyenin kendisini savunma hakkı var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 18:11

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye'nin terörizme karşı mücadele hakkını kabul ettiklerini, gelişmelerden endişe duyduklarını bildirdi.

Barroso, Brüksel'de, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Franco Frattini ile birlikte, AB'nin iş gücü göçü önlemlerine ilişkin bir basın toplantısında kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün telefon görüşmesi yaptığını bildiren Barroso, AB'nin tavır, düşünce ve endişelerini aktardığını bildirdi.

Türkiye'nin, "PKK terörizmi karşısında güvenlik endişelerini, halkını savunma hakkını kabul ettiklerini, PKK terörünü lanetlediklerini" belirten Barroso, Erdoğan'ın kendisine bilgiler verdiğini, Türkiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğüne yönelik hiçbir hedef ve girişimi olmadığını, hedefin terörle mücadele olduğunu bildirdiğini anlattı.
Barroso, durumun kötüye gitmemesi için taraflardan tüm diplomasi ve diyalog yollarının denenmesini, bu yönde çaba harcanmasını istediklerini, çok zor ve dramatik bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!